דילוג לתוכן

מוחות אקדמיים אמריקאיים במנוסה: קיצוצים במימון מחקר תחת טראמפ מכריחים מדענים למצוא עבודות חדשות באירופה

בריחת המוחות בארה"ב: קיצוצים תחת ממשל טראמפ מאלצים מדענים לחפש עבודה באירופה

המצב הנוכחי של מדענים אמריקאים

דייוויד די דז'אן, חוקר טונה נלהב, מצא את עצמו בהפתעה מוחלטת כשהתבקש לפנות את משרדה במנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי (NOAA) במיאמי בתוך 90 דקות בלבד. לאחר שהשיג את משרת חלומותיו, קיבל חוות דעת חיובית והתחיל לעבוד עם הקולגות שלו, הוא גילה את הקשיים שנובעים מקיצוצים בתקציבים בעקבות ממשל טראמפ. קיצוצים אלה פגעו במיוחד בעובדים חדשים ובתקופת ניסיון, והותירו את די דז'אן ועמיתיו searching for new opportunities across Europe.

די דז'אן, שנולד בספרד אך בילה את רוב הקריירה שלו בארצות הברית ובאוסטרליה, מציין את רצונו לחקור את המשאבים הדייגיים, כדי להבטיח שטונה נידוגה בצורה בת-קיימא. "אני מחפש עבודה בכל מקום שיאפשר לי להמשיך את המחקר שלי," הוא אומר.

קיצוצים בתקציבים והשפעתם על האקדמיה

ממשלת טראמפ מקדמת קיצוצים של מיליארדי דולרים במטרה לצמצם את הגירעון הפדרלי. הקיצוצים הללו נעשים על רקע עימותים עם אוניברסיטאות, כולל תקיפות על מדיניות הגיוון שלהן. במקביל, ניכר גם איום על פרנסתם של חוקרים בעלי מוניטין המתגודדים באוניברסיטאות כמו ייל וקולומביה, דבר המעורר תקווה בקרב מנהיגים אירופיים לנצל את המצב הקיים.

בשנה שעברה, מדינות אירופיות רבות קראו לנציבות האירופית לפעול על מנת למשוך מדענים אמריקאיים לאירופה, עם בידול ברור של רטוריקה מדעית ותקציבה שעדיין לא הצליחה להתקרב לזה של ארה"ב.

תוכניות גיוס באירופה

האיחוד האירופי מתכוון להעריך את תקציב ההעברה למדענים ובינתיים, גרמניה חוקרת אפשרות לגיוס עד 1,000 חוקרים אמריקאיים. מידע ממדינות רבות באירופה מצביע על עלייה בהתעניינות מצד מדענים אמריקאיים לעבור ליבשת, עם תוכניות גיוס חדשות הנוגעות לתחומים מגוונים כגון בריאות, אפידמיולוגיה ושינוי אקלים.

אוניברסיטאות באירופה, כגון אקס-מרסיי בצרפת, מדווחות על פניות רבות ממדענים אמריקאיים המגיבים ליוזמות שמשתפות פעולה עם התנגדויות הממשל האמריקאי. תוכניות כגון "מרחב בטוח למדע" משמשות לקידום הזדמנויות חדשות במדינות שונות באירופה.

אתגרים לאקדמיה באירופה

אף על פי שהתמריצים קיימים, ישנם מדענים המביעים חששות מגורמי אי ודאות כמו מחסום שפה, חוקים שונים ודפוסי תעסוקה לא מוכרים. מייקל אולסן, מנהל תכנית למניעת זיהומים בוושינגטון, ציין כי קיימת תרבות שונה ואי נוחות כאשר מדובר במעבר.

בעוד הממשל מהדק את השליטה על מענקי מחקר, מדענים כמו ג'ון טאטל, פרופסור אמריקאי, מתחילים לשקול את אירופה כיעד עיקרי בשל האתגרים שמול עיניהם בבית.

מסקנות והשלכות על העתיד

המגבלות שנוצרות על ידי קיצוצי תקציב בבית הלבן עוררות דיון ציבורי על השלכות על תחום המדע האמריקאי, והשפעת חוסר הוודאות על כושר התחרות של המחקר האמריקאי מול האירופי. עם זאת, המנהיגים האירופיים רואים בתקופה זו הזדמנות פז לשדרג את כוח האדם האקדמי ביבשת. "זו הזדמנות אדירה עבורנו," אומר פרידריך מרץ, המועמד לקנצלר גרמניה.

העולם האקדמי ימשיך להיות בעין הסערה ככל שיתפתחו הקיצוצים והדרישות בעולם המדעי

10 מחשבות על “מוחות אקדמיים אמריקאיים במנוסה: קיצוצים במימון מחקר תחת טראמפ מכריחים מדענים למצוא עבודות חדשות באירופה”

  1. מיכל אבני

    המדענים ימצאו את הדרך להצליח גם בסביבה חדשה באירופה!

  2. דניאלה גולדשטיין

    מדענים מותקנים ומקצועיים ימצאו דרכים חדשות גם באירופה!

  3. אורי מגן / Uri Magen

    מרתק לראות איך המדענים מחפשים פתרונות כשהתנאים משתנים סביבם!

  4. עלמה נוימן

    מדהים איך המדענים מתמודדים עם הקיצוצים במימון ומוצאים פתרונות חדשים באירופה!

  5. המדענים האמריקאים עשויים למצוא את עצמם פועלים בסביבה מדעית יותר תומכת באירופה

  6. ליאת הררי

    למדענים יש יכולת להתאקלם ולמצוא את ההזדמנויות שלהם בכל מקום בעולם!

  7. התנאים הכלכליים והמדעיים באירופה יכולים לסייע להם למצוא את ההזדמנות הבאה שלהם.

  8. יש לקחת בחשבון שאירופה מציעה אופציות רבות גם למדענים עם ניסיון אקדמי אמריקאי

סגור לתגובות

Scroll to Top