דילוג לתוכן

מחקר חדש: השפעת מגבלות הקורונה על ההבנה הרגשית של תינוקות – האם אנו רואים תוצאות ארוכות טווח?

הורים עקבו אחרינו: כך מגבלות הקורונה השפיעו על מוחם של תינוקות

מחקר חדש מאוניברסיטת אוטרכט חושף השפעות מגפת הקורונה על תינוקות ופעוטות

מחקר חדש שביצעו חוקרי ילדים מאוניברסיטת אוטרכט מצא כי תינוקות ופעוטות שגדלו במהלך מגפת הקורונה מתקשים להבחין בין הבעות פנים שמחות להבעות פנים מפוחדות. הממצאים מצביעים על פגיעה אפשרית ביכולת העיבוד החברתי של ילדים בעקבות ההגבלות החברתיות שהוטלו במהלך המגפה, כמו חבישת מסכות והפחתת אינטראקציה ישירה עם אחרים.

השפעת הקורונה על התפתחות ילדים

במסגרת המחקר נבדקו כ-1,000 ילדים, מתוכם 462 לפני פרוץ המגפה ו-473 במהלך התקופה. החוקרים גילו כי לפני המגפה תינוקות ופעוטות הצליחו להבחין בין הבעות שונות, אך במהלך המגפה נצפתה ירידה ביכולת זו, בעיקר בעיבוד הבעות שנחשבו לשמחות. לדברי החוקרת קרליין ואן דן בומן, בגילאים אלו ילדים לומדים באמצעות התבוננות בהבעות פנים, והחשיפה המופחתת למגוון הבעות יכול להיות הגורם לקשיים המוכרים.

חשיבות המפגשים החברתיים

ואן דן בומן וטוענים כי ממצאי המחקר מדגישים את הצורך של ילדים להיחשף למגוון רחב של אנשים וסיטואציות כדי לפתח את יכולותיהם החברתיות והרגשיות. לדבריה, חשוב שההורים ומערכת החינוך יהיו מודעים להשפעות הפוטנציאליות של מדיניות הקורונה על ההתפתחות הרגשית של ילדים.

העתיד של הילדים

נכון לעכשיו, לא נבדק אם ילדים הצליחו לשוב ולהבין רגשות לאחר תום מגפת הקורונה. עם זאת, קיימת ציפייה שהיכולת של תינוקות ולפעוטות, שהראו קצב התפתחות חברתית איטי יותר, תתאזן בהמשך. ואן דן בומן מביעה תקווה לשיפור בעיבוד הרגשות, אך מדגישה כי ייתכנו גם השלכות ארוכות טווח שיכולות להשפיע על ההתפתחות החברתית והלימודית של הילדים.

מסקנה

המחקר מצביע על חשיבות מיוחדת של אינטראקציות חברתיות עבור התפתחותם של ילדים בגיל הרך, ומדגיש את ההשפעות החמורות שיכולות להיות למדיניות מסוימת על החינוך והפיתוח הרגשי של הדורות הבאים

Scroll to Top