האם אנשים בעלי התנהגות פסיכופתית חולקים מאפיינים נוירולוגיים דומים?
מאפייני הפסיכופתיה
פסיכופתיה מאופיינת בחוסר אמפתיה כרוני, התנהגות מניפולטיבית ואימפולסיביות, אשר יכולות להוביל למעשים אגרסיביים ואלימים. מחקר חדש מציע הבדלים במבנה המוח בין אנשים עם תכונות פסיכופתיות לבין אנשים לא פסיכופתיים, ומצביע על כך שהמעגלים העצביים השולטים בהתנהגות באנשים אלו עשויים להיות בלתי מפותחים או פגומים.
מחקר חדש
מדענים מאוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף שבגרמניה ומוסדות בארצות הברית חקרו שינויים במבנה המוח של 39 גברים מבוגרים שאובחנו עם פסיכופתיה. החוקרים השתמשו בטכניקות הדמיה מתקדמות כדי להעריך את התכונות הפסיכופתיות של המשתתפים באמצעות כלי דיאגנוסטי מתוקנן (PCL-R), הכולל שלושה ציונים: ציון גלובלי, ציון גורם 1 (תכונות בינאישיות ורגשיות) וציון גורם 2 (התנהגות אימפולסיבית ואנטי-חברתית).
ממצאי המחקר
נמצא כי אנשים עם תScores גבוהים בגורם 2 סבלו מירידה משמעותית בנפח המוח באזורים חשובים כגון הגשר והאינסולה, המצויים במעגלים עיקריים לשליטה התנהגותית. בנוסף, נצפתה ירידה של 1.45% בנפח המוח אצל אנשים עם תכונות פסיכופתיות בהשוואה לקבוצת הביקורת, מה שמעיד על בעיות התפתחותיות פוטנציאליות.
מנגד, עבור ציוני גורם 1, לא נמצאו הבדלים משמעותיים במבנה המוח בין המשתתפים עם פסיכופתיה גבוהה לבין קבוצת הביקורת, רק הבדלים קלילים במבנה.
המשמעויות של הממצאים
החוקרים מציעים קשר נוירוביולוגי בין התנהגות אנטי-חברתית ונפח מוח מופחת באזורים הקשורים לשליטה התנהגותית. הם מדגישים את הצורך בהבנה מעמיקה יותר של פסיכופתיה והמאפיינים הייחודיים במוחם של המטופלים, כדי לפתח התערבויות יעילות.
המחקר, שפורסם בכתב העת "פסיכיאטריה ונוירולוגיה קלינית", מעודד חקר נוסף בתחום על מנת להגיע להסיק מסקנות מדויקות יותר.
קריאה לפעולה
החוקרים קראו לקהילת המדע להרחיב את המחקרים בתחום, במיוחד בקשר לרקע גילי ומגדרי מגוון, על מנת להגיע לתובנות רחבות יותר על התופעה