מחקר חדש: נגיף נשימה עשוי להיות הגורם למחלת קוואסאקי
תגלית חשובה בתחום רפואת הילדים
מחקרים שנערכו במכון לחקר ילדים סטנלי מאן בבית החולים אן ורוברט ה. לורי לילדים בשיקגו מצביעים על כך שמחלת קוואסאקי נגרמת על ידי נגיף נשימה עד כה לא מזוהה. ממצאים אלו משנים את ההבנה שלנו לגבי המחלות שיכולות לגרום לסיבוכים חמורים בלב הילדים.
ד"ר אן רולי, מומחית ומדענית במחלות זיהומיות לילדים, אמרה כי "הגורם למחלת קוואסאקי הייתה תעלומה כבר למעלה מחמישה עשורים". היא הוסיפה כי "הנתונים המופיעים במחקר שלנו הם צעד ענק קדימה ומספקים כיוון ברור לעבר זיהוי ורצוי של הנגיף הגורם למחלת קוואסאקי".
מהי מחלת קוואסאקי?
מחלת קוואסאקי היא מחלה יחסית נפוצה אצל ילדים בגילאים 6 חודשים עד 5 שנים. בבית החולים לורי ילדים מאבחנים 50-60 מקרים חדשים בשנה. נכון לעכשיו, אין בדיקת אבחון רשמית למחלה, והסימנים הקליניים כוללים חום, פריחה, נפיחות בידיים וברגליים, גירוי בעיניים, בלוטות לימפה נפוחות בצוואר וגירוי בפה.
סיכונים וטיפול
לילדים עם מחלת קוואסאקי יש סיכון של 20% לפתח מחלות לב, כאשר תינוקות נחשבים בסיכון גבוה יותר, עם סיכוי של 50% לסיבוכים. הטיפול הסטנדרטי כולל אימונוגלובולין ואספירין תוך ורידי, אשר מורידים באופן משמעותי את הסיכון למחלות לב.
ממצאי המחקר
במחקרם, ד"ר רולי ועמיתיה הכינו נוגדנים מתאי דם של ילדים עם מחלת קוואסאקי כדי להבין לאיזה גורמים הם מכוונים. הם גילו גופי ההכללה, תוצרי לוואי של נגיף, בכל 20 דגימות רקמה ממקרים שהתרחשו בשנים האחרונות, מה שמצביע על כך שגורם המחלה עשוי להיות נגיף נשימה יחיד.
"דגימות הדם שנבדקו מראים כי גופי ההכללה הופיעו בכל הדגימות שנבדקו. זה מעיד על כך שאנחנו עוסקים בנגיף אחד, דבר שמשנה את דרכי החקירה הנדרשות לזיהוי ולאפיון של דאס הידוע כגורם למחלה," הוסיפה ד"ר רולי.
מבט לעתיד
כעת יש צורך להתרכז במחקרים נוספים על דגימות פתולוגיה כדי לגלות את אופי הנגיף ולבסוף לגלות את התעלומה שכה הרבה מדברים עליה. "העתיד של ההבנה והטיפול במחלת קוואסאקי כרוך במאמצים לזהות את הנגיף הגורם ולהתפתח באבחנה ובטיפול בגורמי הסיכון למחלה," ציינה ד"ר רולי.
המחקר הנתמך על ידי המוסדות הלאומיים לבריאות נוגע לתחום רגיש ובעל חשיבות רבה לחיים של ילדים רבים ברחבי העולם
11 מחשבות על “מחקר חדש חושף: נגיף נשימה יחיד עשוי להיות הגורם למחלת קוואסאקי אצל ילדים, ומהפכה באבחון ובטיפול בדרך!”
מחקר מרתק, תודה על העדכון!
מרתק מאוד! מחכה לקריאה של המחקר החדש!
מרתק! התעניינתי מאוד בנושא.
מחקר חשוב מאוד!
אינטרסנטי מאוד!
תודה על השיתוף, מהדברים החשובים לכל מי שכאן – להשתגע!
מחקר מרתק, תודה על העדכון!
פרסום מעניין, נישואי החייאת!
מעניין לדעת כיצד ישתנה הטיפול באובחן של מחלת קוואסאקי תודה על המידע
מעניין מאוד!
נתקעים ברובד…
סגור לתגובות