דילוג לתוכן

מלון: הפרי הקייצי שמספק בריאות עם כל ביס – גלו את היתרונות המפתיעים שלו!

פרי המלון – יתרונות בריאותיים שלא ידעתם עליהם

המלון, אם כי אינו בולט בצבעו כמו אבטיח האדום, מציע יתרונות בריאותיים מרובים שמומלץ להכיר. מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת, מונה מספר סיבות מדוע כדאי לצרף את המלון לתפריט הקיצי.

עושר במינרלים חיוניים

המלון בולט במיוחד בעושרו באשלגן. מינרל זה חיוני לפעילות תקינה של מערכת העצבים והשרירים, וכן לפעילות הלב. המלון דל בנתרן, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים הסובלים מיתר לחץ דם. בנוסף לאשלגן, המלון מכיל גם זרחן ומגנזיום, שהם מינרלים חיוניים לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות. הוא גם מקור טוב לויטמין K, החשוב לקרישת דם תקינה ולחיזוק העצמות.

מקור עשיר לוויטמינים ונוגדי חימצון

המלון מהווה מקור מצוין לויטמין A ולבטא קרוטן, אנטי אוקסידנטים החיוניים להגנה על הגוף מפני זיהומים ומחלות. חומרים אלו תורמים לבריאות העין ולראייה תקינה ומשמשים כשומרים על בריאות העור. מנה ממוצעת של מלון (כ-300 גרם, או כשתיים כוסות קוביות) מספקת כחצי מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C למבוגרים. בנוסף, המלון מכיל חומצה פולית ולטואין, החשובים לייצור תאי דם אדומים ולבריאות העיניים.

תכונות מיוחדות של המלון

המלון עשיר במיוחד בנוזלים – 91.5% ממשקלו הוא מים, מה שהופך אותו למתאים לצרכים הלחותיים בקיץ ולצינון הגוף. למרות עושרו התזונתי, הוא דל קלוריות, עם רק כ-33 קלוריות ל-100 גרם, ומשביע מאוד יחסית לפירות אחרים. כמו כן, המלון טוב לפעילות התקינה של מערכת העיכול הודות לעושרו בסיבים תזונתיים מסיסים, מה שמועיל במיוחד לאנשים הסובלים מעצירות, בעיקר כשהמלון נאכל בבוקר.

הגנה נוספת מפני מחלות

במלון מצויים גם קיפטוקסנטין וליקופן – נוגדי חמצון החשובים במניעת זיהומים ומגנים מפני סוגי סרטן שונים. העושר הוויטמיני והמינרלי של המלון, יחד עם תכונותיו הבריאותיות, הופכים אותו לבחירה מצוינת לתפריט הקיץ הבריא.

אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

Scroll to Top