ממשלה בדרך לפיטורי היועמ"שית: גלי בהרב-מיארה זורעת סערה לפני חוק הגיוס

נפלה בפח: כך גלי בהרב מיארה גרמה לקידום הדחתה

רקע וציפיות בממשלה

ביום ראשון הקרוב, הממשלה תאשר הצעת מחליטים של שר המשפטים, יריב לוין, שמטרתה לשנות את התהליך לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. על פי ההצעה, תוקם ועדת שימוע שתוכל להמליץ על פיטוריה ללא הצורך להיוועץ בוועדת האיתור שהיתה חובה עד כה. הצעת החוק מגיעה כשלושה חודשים לאחר שהממשלה הכריזה על כוונתה לקדם את פיטוריה.

השימוע והוועדה

וועדת השימוע תורכב משרים מכל מפלגות הקואליציה, למעט יהדות התורה, שפרסמה פומבית על תמיכתה בפיזור הכנסת. בראש הוועדה יעמוד השר עמיחי שיקלי, וישתתפו בה גם השרים בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר, גילה גמליאל ומיכאל מלכיאלי. הוועדה צפויה להתחיל את עבודתה כבר לאחר ההצבעה בממשלה, כאשר ישיבת הממשלה מתוכננת ליום ראשון.

הסיבות למהלך

היועמ"שית גלי בהרב-מיארה נתנה לממשלה סיבה לקדם את הפיטורין שלה במהירות, כאשר במהלך ישיבה שנערכה אתמול גובשו מספר צעדים דרמטיים נגד הציבור החרדי שצפויים להיכנס לתוקף בחודש יולי. בין הצעדים, הצבא מתכוון לשלוח 54 אלף צווי גיוס לחרדים מתחת לגיל הפטור, והתקופה בין אי התייצבות להכרזה על השתמטות תקוצר, מה שיזרז את הטלת הסנקציות על המשתמטים.

בעיות משפטיות והצורך בפיטורים מהירים

גורמים בקואליציה מציינים שספק אם ניתן יהיה להשלים את הליך הפיטורין של היועמ"שית עד חודש יולי, אך בעקבות קביעותיה נגד הציבור החרדי, יש צורך לפעול במהירות. גורם בקואליציה ציין: "לממשלה היו מספיק סיבות לפטר את היועמ"שית, אבל בהחלטות המחוצפות בנושא גיוס החרדים, היא הבהירה עד איזה תאריך צריך לפטר אותה".

רקע פוליטי

יו"ר הוועדה המיועדת להדחת היועמ"שית, השר עמיחי שיקלי מהליכוד, ציין בעבר כי לאור התנהלותה הוא דורש את פיטוריה, בטענה שהיא לא מייצגת את עמדות הממשלה ומפגינה גישה פוליטית ולא מקצועית.

לסיום, נראה כי הליך הפיטורין של גלי בהרב-מיארה צפוי להתקדם בהקדם, כאשר לאור האתגרים המשפטיים והפוליטיים הצפויים, יש להמתין ולראות כיצד תתפתח הסיטואציה בשבועות הקרובים

Scroll to Top