מתוק ולא קל: ממתיק מלאכותי עלול לגרום לכם להרגיש רעבים יותר
השפעתם של ממתיקים מלאכותיים על תחושת השובע
מחקר חדש שפורסם במגזין המדעי Nature Metabolism מגלה כי צריכת ממתיקים מלאכותיים נטולי קלוריות, כגון סוכרלוז (Sucralose), עשויה לשבש את תחושת השובע ולגרום להגברת הרעב. הממצאים מצביעים על כך שההשפעה אינה מוגבלת למערכת העיכול בלבד, אלא גם נוגעת לאזורים קריטיים במוח.
פרטי המחקר
המחקר נערך באוניברסיטת דרום קליפורניה בהנחיית האנדוקרינולוגית ד"ר קתלין אלנה פייג'. הנסקרו כללו 75 צעירים בגילאי 18 עד 35, שהשתתפו בשלושה מפגשים שונים. במפגשים אלו שתו הנבדקים משקאות ממותקים בסוכרלוז, סוכר רגיל (סוכרוז) או מים בטעם דובדבן ללא מתיקות. מעקב אחר הפעילות במוח הראה כי צריכת הסוכרלוז הובילה לעלייה בזרימת הדם להיפותלמוס, האחראי על תיאבון, בעוד שסוכר רגיל הניב ירידה בפעילות האזור.
תוצאות הממצאים
במהלך בדיקות הדם, נמצא כי צריכת סוכר גרמה לעלייה ברמות גלוקוז, אינסולין ו־GLP-1 – הורמונים המקדמים תחושת שובע. בניגוד לכך, הסוכרלוז לא השפיע על המערכת ההורמונלית והוביל לתחושת רעב ממושכת יותר. הפערים היו בולטים במיוחד בקרב משתתפים עם עודף משקל, מה שמעיד על רגישות מוגברת להשפעת הממתיקים.
הסכנות הצפויות
ד"ר פייג' מסבירה כי כאשר הגוף מזהה מתיקות הוא מצפה לקלוריות, וכשאלה לא מגיעות, המוח נכנס למצב חיפוש מוגבר. המחקר מעלה שאלות משמעותיות לגבי השפעת הסוכרלוז על התיאבון בטווח הארוך, כשהשפעותיו נוגעות גם לשינוי במיקרוביוטה של המעי, חילוף החומרים ורגישות לאינסולין.
השפעה על ילדים ובני נוער
החוקרים מתכוונים לחקור את השפעת הסוכרלוז על ילדים ובני נוער, בשל החשש כי צריכה קבועה של ממתיקים מלאכותיים בתקופות אלו עשויה להשפיע לרעה על התפתחות מרכזי התיאבון במוח.
סיכום
ד"ר סיגל פרישמן, ראש שירותי התזונה והדיאטה בביה"ח בילינסון, מדגישה את הצורך בהוכחות מדעיות נוספות על מנת לקבוע את השפעת ממתיקים מלאכותיים על רעב, שובע והשפעות בריאותיות נוספות. השפעת הסוכרלוז, אשר נחשב בעבר לחומר "בלתי פעיל ביולוגית", נראית כאתגר הבריאותי הבולט הבא בעידן בו 40% מהמבוגרים בארצות הברית צורכים באופן קבוע ממתיקים מלאכותיים
כן, חשוב לקחת בחשבון את השפעת צריכת הסוכר על רמת הרעב שלנו!
כן, חשוב להתעקש על צריכת סוכר מועטה כדי למנוע רעב יתר!
כל כך חשוב לקחת בחשבון את השפעת צריכת הסוכר על רמת הרעב שלנו!
נראה שיש קשר בין צריכת הסוכר לרמת הרעב שלנו, מעניין מאוד!
חשוב לקחת בחשבון את השפעת צריכת הסוכר על הרעבים שלנו
המידע הזה מעניין, נראה שצריכת הסוכר משפיעה על הרעב באופן ישיר
אינטרסנטי, תודה על המידע!
עדיף להפחית את צריכת הסוכר ולבחור במקורות מתוקים טבעיים
מאמין שחשוב להתחשב בעובדה זו כשמתכננים תפריטים תזונתיים
אינטרסנטי! HashMap map = new HashMap();