מסטיק לעיסה חדש מצמצם הפצת נגיפים
ייצור המסטיק החדש
החוקר ד"ר הנרי דניאל ועמיתיו מאוניברסיטת פנסילבניה פיתחו מסטיק לעיסה חדש המבוסס על שעועית לבלב (Lablab purpureus), שמפחית את הסיכון להפצת נגיפי שפעת והרפס. מחקרים שביצעו הראו כי המסטיק, המכיל חלבון בשם FRIL, צמצם את העומס הנגיפי בחלל הפה ביותר מ-95% לאחר שימוש.
פרטי הפיתוח
על מנת להשיג את ההפחתה המרשימה, החוקרים ניסו נוסחה שכוללת 40 מיליגרם של תמצית שעועית לבלב בכל טבלית מסטיק של שני גרם. המסטיק פותח כתרופה קלינית בהתאם לדרישות ה-FDA האמריקאי, והחוקרים השתמשו בסימולטור לעיסה בשם ART-5 כדי להבטיח שחרור עקבי של החלבון הפעיל.
ד"ר דניאל ציין כי "שליטה בהעברת נגיפים נשארת אתגר גלובלי חשוב. חלבון אנטי-ויראלי שמקורו במזון טבעי מציע חדשנות בשיטות מניעת ההדבקה והעברה של נגיפים".
תוצאות מחקר נוספות
במהלך המחקרים, מודלים ניסיוניים העריכו את התכונות האנטי-ויראליות של המסטיק והראו ירידה משמעותית בעומס הנגיף של שפעת אנושית ושפעת עופות. בנוסף, החוקרים בחנו את השפעת אבקת שעועית לבלב שנוספה למזון לציפורים, כדי לרסן את התפשטות שפעת העופות באזורים נגועים.
פרסום הממצאים
המחקר שבו פורסמו הממצאים הציע רמה חדשה של הגנה מפני נגיפי שפעת ומיועד לציבור הרחב. הממצאים פורסמו בכתב העת Molecular Therapy, מה שמצביע על חשיבותם והבסיס המדעי שנמצא מאחוריהם.
לטובת העתיד, תקווה רבה תלויה בהמשך המחקר והפיתוח של מוצרים חדשים שיכולים לשפר את הבריאות הציבורית ולהפחית את התפשטות נגיפים מסוכנים.
9 מחשבות על “מסטיק חדש שמפחית 95% מהדבקות בשפעת והרפס פותח על ידי חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה”
כל הכבוד לחוקרים מפנסילבניה על הפיתוח המרתק הזה!
מאוד מרתיק, בהצלחה לחוקרים מפנסילבניה!
אוהבת את החדשנות הזו, מקווה שתהיה פתרון יעיל!
אחלה חדשנות, מקווה שיעבור את השלבים הבאים בהצלחה!
איזה חדשנות מרתקת!
אין ספק שזה יכול לשפר את הבריאות הציבורית!
מעניין מאוד, אני כבר לא יכול לחכות לראות תוצאות!
אם זה נכון, זה יכול להיות פתרון חשוב לבעיה של דבקות.
מעניין מאוד, צריך לנסות!
סגור לתגובות