מסעדת ראובן'ס בלונדון חוזרת לשולחן: התחדשות קולינרית לצד דור חדש של מסעדות ישראליות בעיר

אחרי כשנה: "המסעדה הכשרה הוותיקה ביותר בבריטניה" חזרה לפעילות

פתיחה מחדש של מסעדת ראובן'ס

לאחר שנה של סגירה בעקבות שתי שריפות, פתחה מסעדת ראובן'ס (Reubens) את שעריה מחדש ברחוב בייקר בלונדון. המסעדה, המגדירה את עצמה כ"המסעדה הכשרה הוותיקה ביותר בבריטניה", מתחילה את חודשי הפעילות שלה עם השקה רכה, הכוללת שירות טייק־אווי ותפריט מצומצם בבר הבשר המלוח. הבעלים ציינו כי הפתיחה הרשמית עם התפריט המלא צפויה להתקיים בתחילת ספטמבר.

היסטוריה ומיצוב

ראובן'ס הוקמה בשנת 1973 בשכונת מרילבון, והיא כיום המסעדה הכשרה היחידה הפועלת במרכז לונדון, בעוד שרוב המסעדות הכשרות בעיר ממוקמות בצפון לונדון, בעיקר בגולדרס גרין. לאחרונה המסעדה החליפה ידיים ובמתכונתה החדשה שומרת על המנות הקלאסיות המזוהות עמה, וביניהן ניתן למצוא את כריך הסולט ביף המפורסם.

מסעדה עם חידושים

במסגרת השיפוטים החדשים, ראובן'ס מציעה חידושים קולינריים, כולל פתיחת מתחם פיין-דיינינג בקומה התחתונה והתמקדות במבחר של יותר מ-60 סוגי וויסקי נדירים ויינות כשרים מכל העולם. היא ממשיכה לשמור על ליבה הקולינרי עם מנות כמו מרק עוף בקניידלך, שניצל זהוב ולטקעס פריכים, לצד תוספות עכשוויות כמו פלאפל ושווארמה בסגנון ישראלי.

מסעדות ישראליות חדשות בלונדון

ראובן'ס אינה המסעדה הכשרה היחידה המחדשת את פעילותה בלונדון. בשכונת גולדרס גרין נפתחות בימים אלה שתי מסעדות חדשות. במקום שבו פעלה בעבר מסעדת "סמי'ס", השיקו נטע שגב ואביב באום, מייסדי מסעדת "מזל" בקמדן, את המסעדה החדשה "ברכה". המסעדה מציעה מנות מבושלות על פלטה, סביח מסורתי עם ביצים וחצילים וכן המבורגרים ועוף במרינדות, בעיצוב רטרו של שנות ה-50 וה-60.

פיתוחים נוספים בסביבה

כמה צעדים משם, עתידה להיפתח מסעדה נוספת בשם פוקוש, בניהול השף אור גולן, שהיה מעורב בפרויקטים קולינריים שונים בלונדון. צפונה יותר, ברדלט שבהרטפורדשייר, נפתחה מסעדה ישראלית בשם אריאלה, המציעה תפריט קליל עם ארוחות בוקר סלטים וכריכים. בעוד שהמיזם הנוכחי אינו כשר, רחמין, הבעלים, ידוע ביכולתו ליצור ולחבר בין המטבח הישראלי להקשרים שונים בעיר.

בשנים האחרונות חלה צמיחה משמעותית בסצנת המסעדות היהודיות והכשרות בלונדון, שממשיכה להתפתח ולהציע מגוון רחב של מנות המספקות חווית אוכל עשירה ומגוונת לקהל המקומי

Scroll to Top