ביזה בעזה, עיכוב של הדקה ה-90 בשיטה החדשה: אלו מרכזי חלוקת המזון
רקע על חלוקת הסיוע בעזה
החברה האמריקנית, שהייתה אמורה להתחיל את פעילותה בשטח הרצועה ביום שני, לא תחל בפעילות בזמן המתוכנן. תוכנית חלוקת הסיוע הישן, שאפשרה לחמאס לגזול את הסיוע, תמשיך להיות בתוקף גם מחר. מזכ"ל האומות המאוחדות, אנטוניו גוטרש, הגיב ואמר כי "זהו רק טיפה בים" לאור הצרכים ההומניטריים הגדולים.
ביזה והשפעות שליליות
המציאות בשטח מציגה תיעודים מטרידים של ביזת משאיות סיוע, כולל גניבות של מזון אשר היה מיועד לילדים רעבים. מתאם פעולות הממשלה בשטחים מסר כי ביום שישי נכנסו 83 משאיות סיוע לרצועה דרך מעבר כרם שלום.
כבר בשעות האחרונות פורסמו דיווחים על ביזות נוספות, כולל חמישה משאיות קמח שנבזזו באזור חאן יונס. בארגונים הומניטריים הביעו התנגדות לתוכנית החלוקה של ישראל וארצות הברית, והדגישו שהיא פוגעת בעצמאותם ומקשה על מתן סיוע אמיתי למי שזקוק לו.
התארגנות חלוקת הסיוע
על פי המידע שפורסם, ארבע נקודות חלוקה לסיוע הוקמו בדרום הרצועה, במטרה להקל על חלוקת המזון למשפחות נזקקות. כל אחת מהנקודות מיועדת לשרת כ-300,000 איש. במהלך השנים, ישראל חיפשה דרכים למנוע חלוקת סיוע לחמאס, והציגה את השיטה החדשה כחלק מהמאמצים לנתק את האוכלוסיה העזתית מהארגון.
תגובות והשלכות בינלאומיות
בישראל מדגישים כי המטרה היא לצמצם את התלות של האוכלוסיה בעזה בחמאס, ובכך לסייע לשפר את המצב ההומניטרי. עם זאת, הכנת השטח והבעיות הלוגיסטיות גרמו לעיכובים, ויתכן שהמרכזים יתחילו לפעול רק בתחילת השבוע הקרוב.
לסיום, למרות המאמצים להקים שיטות חלוקת סיוע חדשות, המשך ביזת הסיוע והעיכובים בחלוקה העלו חששות גדולים לגבי היכולת של הגורמים ההומניטריים להפעיל סיוע בקנה מידה נרחב שיתחבר ישירות לזקוקים לו