מצב הומניטרי קשה בעזה: צה"ל מתכנן הגדלת סיוע בשיתוף מדינות ערב, אך מכחיש טענות רעב

עדכונים שוטפים: המצב בעזה והפוליטיקה הבינלאומית

המצב ההומניטרי בעזה

על רקע המשבר ההומניטרי בעזה, צה"ל מכחיש את הטוענים לרעב אך מודה כי "המצב ההומניטרי בעזה קשה". בעקבות התמונות של משאיות סיוע תקועות ברצועה, צה"ל מתכנן לחזור להצניח סיוע הומניטרי בשיתוף עם איחוד האמירויות וירדן. בצבא מדווחים כי המטרה היא להגדיל את היקף הסיוע כדי למנוע הידרדרות נוספת במצב.

נראה כי הזרמת הסיוע הקרקעי לרצועה מעכבת את ההידרדרות ההומניטרית בעזה. כל זאת, בשעה שצה"ל עובד על ניסוח פרוטוקול הומניטרי להפסקת אש. לאחר שחרגו מהנושא, צה"ל וקרן הסיוע ההומניטרית מתחו ביקורת על תפקודו של האו"ם בכל הקשור להפצת הסיוע, והאו"ם החל לאסוף עשרות משאיות שהיו תקועות בזיקים ובכרם שלום. צה"ל הבהיר כי בעיית האיסוף מצד האו"ם פוגעת במאמצים לספק סיוע רציף לרצועה.

התפתחויות צבאיות ודיפלומטיות

חיסול ראש מנהלת הריגול הנגדי של חמאס

צה"ל דיווח על חיסולו של ראש מנהלת הריגול הנגדי של חמאס, אשר היה אחראי לדיכוי מתנגדי שלטון ולאבטחת בכירים בארגון.

חידוש המשא ומתן בין ישראל לחמאס

ערוץ אל-קהירה המצרי דיווח כי שיחות בין ישראל לחמאס צפויות להתחדש בשבוע הבא, בהתאם לתשובות שישראל תעניק לגבי בקשות שענק ארגון הטרור העביר.

התגובות הבינלאומיות

ההכרה במדינה פלסטינית

בעקבות ההכרזה של נשיא צרפת, עמנואל מקרון, על הכרה במדינה פלסטינית, לפחות 125 חברי פרלמנט בריטים ממספר מפלגות חתמו על מכתב לראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, ובו דרישה להכיר במדינה פלסטינית באופן דומה.

בישראל, ראש האופוזיציה יאיר לפיד גינה את הצהרת מקרון וקרא להפסיק את מתן פרסים לפלסטינים במציאות הנוכחית. כמו כן, שגריר ישראל באו"ם תקף את מקרון, וטען כי ההכרה בישראל היא פרס לטרור.

התגובות בישראל

התגובות בהנהגה הישראלית להצהרת מקרון היו תקיפות. ראש הממשלה נתניהו תיאר את ההכרזה כ"פרס לטרור", בעוד ששר החוץ גדעון סער כינה את ההצהרה "יומרה מופרכת". בנוסף, השר ישראל כ"ץ התייחס להכרזה כאל "חרפה" וכשלון בתמיכה בישראל בזמנים קשים.

סיכום

המצב בעזה ממשיך להוות מוקד לדיונים מדיניים והומניטריים, בארץ ובעולם. בהתפתחויות האחרונות, נראה כי המצב ההומניטרי והצבאי בעזה ימשיך להשפיע על מערכת היחסים בין ישראל לעולם, בעוד הממשל הישראלי טוען להפרת דין בינלאומי ודרישות להכרה במדינה פלסטינית אך במקביל מתמודד עם לחצים פנימיים להחמרת המדיניות כלפי הארגון.

העדכון הזה מדגיש את המורכבות של הסיכונים בזירה הפוליטית והצבאית באזור

Scroll to Top