דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

מצרים מתמודדת עם לחצים אמריקניים: מאגרי חירום ענקיים להעצמת עצמאות אסטרטגית

מצרים נערכת למצור כלכלי – ובונה מחסני חירום ענקיים

מאגרי חירום לאומיים

מצרים מקדישה רחבת זמן ומשאבים לבניית מאגרי חירום לאומיים מאז 2003, ובמיוחד בשנים האחרונות. המאגרים כוללים מגוון כלי נשק כמו טנקים, תותחים וטרקטורים, כמו גם תרופות ומזון. השטח הכולל של המאגרים האלה נאמד ביותר מ-2.5 מיליון מטרים רבועים, מה שמעיד על גודלם האדיר.

כוונה לשמור על עצמאות אסטרטגית

לפי דקל, הקמת המאגרים נועדה לצמצם את התלות החיצונית של מצרים במדינות אחרות, דוגמת ארצות הברית, רוסיה או צרפת. "הבנייה הזאת נעשית בכוונת מכוון כדי שלמצרים לא תהיה תלות בשום מעצמה שתכתיב לה מה לעשות", הוא מסביר. על אף המאמצים הללו, יש לדעת כי לארה"ב יש עדיין יכולת להשפיע על מצרים, גם אם לא בתחום הסיוע הצבאי הישיר.

דילמות מול לחצים אמריקניים

מצרים ניצבת כעת בפני דילמה קשה בהקשר ללחצים האמריקניים בנושא הפליטים בעזה. ממד אחד, היא מתנגדת לקליטת פליטים פלסטינים בשל חשש מהשלכות ביטחוניות וכלכליות. מאידך, מצרים אינה יכולה להתעלם מהלחצים של ממשל טראמפ, שמסייע כלכלית למדינה.

"מצרים תנסה למצוא דרך ביניים", מעריך מקור דיפלומטי בקהיר. "היא עשויה להציע פתרונות זמניים או חלקיים, אך תתנגד לה כל תוכנית שמשמעותה העברת האחריות על עזה לידיה".

השפעת המתיחות על היחסים עם ישראל

המתיחות בין וושינגטון לקהיר עלולה להשפיע גם על היחסים עם ישראל. מצרים היא מתווכת מרכזית במגעים בין ישראל לחמאס, ולחצים אמריקניים יכולים להקשות על תפקודה בזירה זו. לפי דקל, מצרים מעוניינת ביציבות בגבולה עם עזה, אך לא במחיר של נטילת אחריות על הרצועה או על תושביה.

ימים קריטיים לפנינו

מקורות דיפלומטיים מדווחים כי הימים הקרובים יהיו קריטיים לעמדת מצרים מול הלחצים האמריקניים. לאחר שיחת הטלפון בין טראמפ לסיסי, צוותים מקצועיים משתי המדינות צפויים להיפגש לדון בפרטי "הפתרונות האפשריים". במקביל, מצרים ממשיכה לחזק את היערכותה לתרחישים שונים, כולל אפשרות של הסלמה בגבול עם עזה או לחצים כלכליים מוגברים מצד ארה"ב

שיתוף

מאמרים

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

Scroll to Top