דילוג לתוכן

משמרות לילה ואכילה במהלך היום: מחקר חדש מציע פתרון להקטנת הסיכון הקרדיווסקולרי של עובדים חריגים

אכילת ארוחות ביום מפחיתה סיכון למחלות לב עבור עובדי משמרות לילה

תוצאות מחקר חדש מצביעות על שיפור בריאות הלב

ניסוי קליני חדש מצא כי אנשים העובדים במשמרות לילה יכולים להפחית את הסיכון הקרדיווסקולרי שלהם על ידי אכילה רק במהלך היום ולא בלילה. מחקר זה, שנערך על ידי צוות חוקרים מבית החולים Brigham and Women's, פורסם בכתב העת המדעי Nature Communications.

שיטת המחקר

במחקר השתתפו 20 משתתפים צעירים ובריאים, שנחקרו בסביבה מבוקרת ללא ידיעת הזמן במשך שבועיים. הם חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת אכלה במהלך הלילה, כחלק מדפוסי אכילה טיפוסיים של משמרת לילה, בעוד הקבוצה השנייה אכלה רק במהלך היום. חוקרי המחקר ביקשו לבודד את ההשפעות של עיתוי הארוחות על גורמי סיכון קרדיווסקולריים.

"דווקא השינויים בעיתוי האכילה, ולא משך השינה או תוכן הארוחות, גרמו לשינויים בדפוסי הסיכון," מסבירה ד"ר שרה צ'לאפה מהצוות. ההשווה בין קבוצות אלו אפשרה לחוקרים להבין באופן מדויק את ההשפעות של האכילה בשעות הלילה.

ממצאים ושיעורים מועילים

ממצאי המחקר הדגישו כי משתתפים שאכלו במהלך הלילה לאחר משמרות לילה הציגו עלייה בגורמי סיכון קרדיווסקולריים, בעוד שאלה שאכלו רק במהלך היום שמרו על גורמי הסיכון ברמות דומות לקו הבסיס. עבודה במשמרות נחשבת לגורם סיכון ידוע למחלות לב וכלי דם, אך תוצאות אלו מצביעות על כך שעיתוי האכילה יכול לשמש כאסטרטגיה פשוטה אך יעילה לשיפור בריאות הלב של עובדים בשעות לא קונבנציונליות.

סיכום

עובדי לילה, אנשים הסובלים מנדודי שינה או הפרעות שינה-ערות, ואף מטיילים בין אזורי זמן, עשויים להפיק תועלת מהמלצות החוקרים להימנע או להגביל אכילה בלילה. תוצאות אלו פותחות פתח למשות מקצועית וטיפולית שבנויה על עיתוי נכון של הארוחות כדי להפחית סיכון למחלות לב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

Scroll to Top