מתיחות ביטחונית גוברת בעקבות איומים מצריים
איומים מצריים בהקשר למצב הביטחוני
לפני כ-10 ימים, פרסם האתר נציב.נט איום מרומז מהשר להגנה והרמטכ"ל המצרי, שקרא ליחידות הצבא המצרי להתכונן למלחמה בכל רגע שיתבקשו לכך. יש לציין כי האיומים הללו מהווים תבנית חוזרת במחצית השנייה של הדיונים על חיסול החמאס בעזה. אולם, התפתחות זו מעלה ספקות לגבי מצבו הביטחוני של חצי האי סיני, שהדרדר במהירות שכזאת.
התערבות אמריקאית
במצב שנוצר, עולה הצורך במעורבות אמריקאית, וככל הנראה, הם כבר מתערבים בשני ממדים: דיפלומטי וצבאי. ישראל, כפי שנראה, עשויה להיות זקוקה לאיומי הגנה כדי לא להיות מופתעת, כפי שהיה בשנת 1973.
תנועות צבאיות יוצאות דופן
לאחרונה, האזור היה עד לתנועות צבאיות יוצאות דופן, ובמיוחד לטיסות של מל"טי סיור וריגול אמריקאיים מדגם MQ-4C Triton לאורך הגבול המצרי. מטוסים בלתי מאוישים אלה יוצרים משטר מודיעיני מתקדם, המאפשר להם לאסוף נתוני מודיעין קריטיים מבלי להפר את המרחב האווירי המצרי.
יכולות מתקדמות של המל"ט
המל"ט מצויד בחיישנים שמסוגלים לזהות אותות מכ"ם מצריים ממרחקים של עד 926 ק"מ. פעילות זו היא חלק מהליך הבנייה של "ספריית איומים", שתשמש את ישראל בהבנה כיצד להתמודד עם מערכות הגנה מצריות. נוסף לכך, יכולותיו של המל"ט כוללות יכולת הדמיה ומיפוי מתקדמות, זמינות ל- של שטחים נרחבים בטיסה אחת.
התמודדות עם האיומים
נראה כי מצרים לא אסרה על מטוסי ריגול לטוס לאורך גבולותיה, שכן הם טסים במרחקים חוקיים מהגבול. עם זאת, ישנן שיטות אחרות להתמודדות עם פעילויות כאלה, כמו שימוש בשיבוש אלקטרוני או פיצוי על איכות המידע שנאסף.
מסקנה
במהלך התקופה הקרובה, נראה כי המתיחות באזור תמשיך לעלות, עם תנועות צבאיות מצריות גוברות לצד פעולות אמריקאיות שיכולות לשפר את אכיפת הביטחון באיזור.
תגים: מתיחות ביטחונית, מצרים, ישראל, ריגול, מודיעין, סיני, חמאס, MQ-4C Triton