השפעת השימוש במסכים על שינת בני הנעורים
קשר בין שימוש במסכים לבעיות שינה
מחקר חדש מנורווגיה מצביע על קשר מובהק בין זמן השימוש במסכים במיטה לבין תופעות כמו בעיות שינה, נדודי שינה ואובדן שעות שינה. המחקר, שנערך על סמך סקר בריאות שנערך בשנת 2022 בקרב מעל 45 אלף סטודנטים בגילאי 18 עד 28, מראה כי כל שעה נוספת של זמן מסך עלולה להעלות את הסיכון לנדודי שינה ב-63% ולגרום לאובדן ממוצע של 24 דקות שינה בלילה.
החוקרים מדגישים כי מדובר בקשר סטטיסטי ולא בהוכחה לסיבתיות, כלומר ייתכן שגם אנשים שסובלים מנדודי שינה נוטים להשתמש יותר במסכים בלילה.
ממצאי המחקר
סוגי פעילות דיגיטלית
החוקרת הראשית, ד"ר גונהילד ג'ונסן יטלנד מהמכון לבריאות הציבור בנורווגיה, ציינה כי לא נמצא הבדל משמעותי בין סוגי הפעילות הדיגיטלית, כגון גלישה ברשתות חברתיות, צפייה בסרטונים או משחקים. לפי ממצאי המחקר, עצם השימוש במסך הוא הגורם המשפיע על איכות השינה, ולאו דווקא סוג התוכן הנ consumed.
תסמיני נדודי שינה
בסקר נכללו שאלות על התנהגויות דיגיטליות לאחר הכניסה למיטה וכוללים צפייה בטלוויזיה, גלישה, שימוש במדיה חברתית ומשחקים. משתתפים שדיווחו על תסמינים כמו קושי בהירדמות או עייפות יומית לפחות שלושה לילות בשבוע למשך שלושה חודשים הוגדרו כסובלים מנדודי שינה.
המלצות מומחים
מומחים ממליצים להימנע משימוש במסכים לפחות חצי שעה לפני השינה ולהעדיף פעולות מרגיעות כגון קריאה, אמבטיה חמה או תרגול נשימה. בנוסף, מומלץ לקבוע שגרת שינה קבועה ולהימנע מקפאין, אלכוהול וארוחות כבדות לפני השינה.
ד"ר עמית גרין, מומחה לרפואת שינה, מסביר כי החשיפה לאור הנפלט ממסכים בשעות הלילה עשויה לשבש את הפרשת המלטונין ולפגוע בהירדמות, באיכות וביעילות השינה. הוא מציין שטלוויזיה עשויה להפריע פחות מהשימוש במכשירים ניידים, מחשבים או טאבלטים, בשל מרחקה מהעין ועוצמת האור הנמוכה יותר.
סיכום הממצאים
זמן השימוש במסכים, בפרט בשעות הלילה, משפיע על רכיבי שינה רבים ומקובל להמליץ על הפחתה בשימוש במכשירים דיגיטליים סמוך לשעת השינה הרצויה. כך ניתן לשפר את איכות השינה ולמנוע בעיות הקשורות בה.
11 מחשבות על “נחשפה הקשר בין צפייה במסכים במיטה לבעיות שינה: מחקר חדש ממליץ להפסיק את ההרגל המזיק”
מאמת, כדאי לפסוק עם צפייה במסכים במיטה על מנת לשפר את איכות השינה שלנו.
ממש מעניין, כדאי לנסות לשנות את ההרגלים כדי לשפר את איכות השינה שלנו.
אני מוכנה לנסות להפסיק עם צפייה במסך במיטה שלי, עדיף לי שינה איכותית יותר.
כדאי לנסח מדיניות שינה בבית שלי
חשוב לקחת בחשבון את ההמלצות של המחקר ולשנות את ההרגלים שלנו כדי לשפר את איכות השינה שלנו.
אולי כדאי להתחיל להפסיק עם הסמארטפונים והטאבלטים לפני השינה, כדי לשפר את איכות השינה שלנו.
חשוב לשמור על בריאות השינה שלנו, נראה שהפסקת צפייה במסכים במיטה היא הפתרון הטוב ביותר.
הפתרון הוא להשקיע ביצירת חלל רגוע לשינה!
אין כמו שינה טובה בלי צפייה במסך!
מחקר מעניין, כדאי לשקול את ההמלצות
מאמת את החששות של הולכת הזמן
סגור לתגובות