דילוג לתוכן

קטגוריות נבחרות

נטיית קוקטיילים עכשווית: ארבעה טרנדים מעוררי השראה לשדרוג חוויית השתייה שלכם

2025-03-07 08:19:00

הטרנדים החדשים בעולם הקוקטיילים

עם העלייה במודעות לצריכה אחראית, רבים מאיתנו כבר לא מזמינים משקה רק כדי לרדוף אחרי הבאז המהיר. בעידן הנוכחי ישנו ביקוש גובר לקוקטיילים מיוחדים ולחוויות סנסוריאליות וסיפורים שמאחוריהם. אז מהו העתיד של חוויות הקוקטיילים? לפניכם שישה טרנדים בולטים לכך.

קיימות וחדשנות

חיסכון בזבוז במיקסולוגיה

מיקסולוגים ושפים משתפים פעולה כדי להפחית בזבוז בצורה יצירתית. דוגמה לכך היא הבר "אינדיין" בשיקגו, אשר משתמש בג’ין שמומלח משאריות דגי בס ושואב השראה מצ'ילי, מלפפונים מותססים ודיל. המיקסולוג הראשי, אקשאר צ'אלוואדי, מציין כי "צמצום בזבוז מאפשר לנו לדחוף גבולות יצירתיות."

מהבר "ליין אתונה" מגיעים לעוד גישה חדשנית עם תוכניות תסיסה פנימיות, שמפחיתות תלות במוצרים מסחריים.

קוקטיילים סווריים

טעמים מהמטבח בבר

קוקטיילים פעמים רבות מאמצים טעמים שהם חלק מהבישול, כגון אוממי, תבלינים, עשבים ומלח. מקנזי מולר, מנהלת הבר "סקראץ' & קו" בפיטסבורג, מתארת גרסאות סווריות לקוקטיילים קלאסיים, כמו בורבון חמקי עם שומן עוף בסגנון אולד פאשנד.

קוקטיילים חדשניים

בתאגידי בר והמסעדות כמו "קט באייט קלאב" בסינגפור, תמצאו קוקטיילים כמו "סיפין שראמס," המשלב שרי עם סויה וזרעי שומשום.

פירות טריים מול סירופים סוכריים

הדרך החדשה לשתות

סירופים מתועשים מוסיפים מתיקות אך חסרים את העומק והטריות של מיץ פירות. טקומה ואטאנבה מבר "מרטיני'ס" בניו יורק מדגיש כי "מיץ מספק טעמים עירוניים שלא ניתן לשחזר עם סירופים." ברים כמו "בהאמאס" מבצעים שינוי זה על ידי שימוש בפירות טרופיים מקומיים.

עישון מעבר למזקל

טכניקות עישון חדשניות

"גרנד ולאס ריביירה מאיה" משתמש בגישות כמו הרחבת חוויות העישון לקוקטיילים באמצעות צלייה ושריפת עשבים. השף הניהול, נהום ולסקו, מציין כי "עישון מעלה את החוויה הסנסוריאלית של הקוקטיילים."

קרח עם משמעות

ההשפעה של הקרח על הקוקטייל

ההבנה שעל קרח יש השפעה עמוקה על מבנה הקוקטייל מובילה לטרנד של שימוש בקרח מעוצב ובשיטות חדשניות כמו קוביות מעוצבות או קרח מעושן. ברים כמו "האביארי" בשיקגו חקרו את התחום הזה עם מבחר רחב של טכניקות.

החייאת ההיסטוריה של הבר

משמעות וסיפור מאחורי הקוקטיילים

עם הדורות החדשים הנמנעים משימוש מופרז באלכוהול, יש עניין מחודש בהיסטוריה של הבר. ברים, כמו "הפורמוזה קפה" בווסט הוליווד, מדגישים את ההיסטוריה של התרבות הקוקטיילית ורבים מהקוקטיילים מציעים חיבור לסיפורים היסטוריים.

המסע בעקבות הקוקטיילים לא רק מחזיר אותנו לטעמים ייחודיים אלא גם לוקח אותנו דרך רגעים היסטוריים ומעוררי עניין.


תגים: קוקטיילים, ברים, טעמים, קיימות, היסטוריה, חדשנות

שיתוף

רוצה לפרסם אצלנו ? הצעת מחיר?

מאמרים

Scroll to Top