נשים בהיריון? מחקר חדש: צריכת פלפל חריף עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת הריונית!

מחקר חדש קובע: לנשים בהיריון כדאי לאכול חריף

יתרונות הפלפל החריף לנשים בהיריון

מחקר שנערך לאחרונה בשיתוף פעולה עם חוקרים מאוניברסיטת באפלו בארצות הברית מציע כי צריכת פלפלים חריפים עשויה להפחית את הסיכון לפתח סוכרת הריונית בקרב נשים בהיריון. המחקר כלל 1,397 נשים והראה כי נשים שאכלו פלפל חריף לפחות פעם בחודש היו בסיכון נמוך ב-3.5% לפתח סוכרת הריונית, בהשוואה לנשים שלא כללו אותו בתפריט, שסיכונן עמד על 7.4%.

הקפסאיצין והשפעותיו

החוקרים מצאו כי התרכובת הכימית קפסאיצין, האחראית על הטעם החריף בפלפל, משחקת תפקיד מרכזי בהשפעה זו על רמות הסוכר בדם של נשים בהיריון. ד"ר שיאוז'ונג וון, החוקר הראשי, ציין כי ניתן לשלב צריכה מתונה של פלפל חריף בתזונה מאוזנת לצד המלצות קליניות אחרות, כגון בדיקות סקר, פעילות גופנית ותרופות בעת הצורך.

סיבוכים אפשריים בעת סוכרת הריונית

סוכרת הריונית מתרחשת כאשר הורמוני ההיריון מפריעים ליכולת הגוף להשתמש באינסולין. אם הסוכרת אינה מנוהלת בצורה טובה, קיימת סכנה לבריאות האמא והעובר, כולל סיבוכים כמו רעלת היריון וניתוח קיסרי. תינוקות שנולדים לאמהות עם סוכרת הריונית עשויים להיוולד מוקדם יותר, להיות במשקל גבוה יותר ולסבול מקשיי נשימה.

מסקנות המחקר

המחקר מציין כי נשים בהיריון יכולות להפיק תועלת מבליעת פלפלים חריפים בתזונן, אך חשוב לשמור על אורח חיים בריא עם דגש על פעילות גופנית ותזונה מאוזנת. זהו צעד נוסף במאבק בסוכרת הריונית, ובכך ניתן לשפר את הבריאות הכללית של האם והעובר

Scroll to Top