מג"ד במיל' נפצע בעזה, ופוטר ממשרד רה"מ: "אמרו לי להגיש מועמדות לתפקיד"
אסף אילן במאבק מול משרד ראש הממשלה
סא"ל אסף אילן, מג"ד שריון במילואים מחטיבה 10, נמצא במרכז מאבק משפטי לאחר שפוטר ממשרד ראש הממשלה, שבו עבד קרוב לשני עשורים, בזמן שטיפל בפציעתו שנגרמה מירי צלף בעזה. אילן, אשר זכה בפרסים על עבודתו, טוען כי הפיטורים היו ללא שימוע והפרו את החוק המגן על חיילי מילואים.
הפיטורים והתגובות
לפי אילן, הוא התבקש להגיש מועמדות לתפקידו שלו, ושם נחשף למכרז שהופק בפומבי עבור התפקיד. "לא אמרו לי על זה כלום מראש, וכאשר פניתי למכרז אמרו לי להגיש מועמדות, למעשה לתפקיד שלי בעצמי", הוא הסביר בשיחה עם start ו"ידיעות אחרונות".
סביבתו טוענת כי הפיטורים נעשו ללא התראה בת 60 ימים, ובזמן שהוא היה שירות מילואים בעזה, כבר החלו במשרד לפנות את משרדו ולהסיר את ההרשאות הדרושות לו.
דרישות לא הגיוניות
באוגוסט, כשחזרו לוחמי המילואים לעימותים בעזה, אילן זומן להוכיח את כשירותו עם דרישות נוספות כגון תעודת בגרות ושוב נדרשה ממנו להשלים קורסים שמעמדו המקצועי הכשיר אותו אליהם. "היו לי תנאי סף מהגבוהים ביותר, שום מועמד אחר לא מכיר כך את הלחימה", לדבריו.
התגובות ממשרד ראש הממשלה
ממשרד ראש הממשלה נמסר כי אילן "אינו עובד משרד ראש הממשלה" וכי מאז 2016 הוא עובד בשירות במיקור חוץ. "בעקבות התייתרות התפקיד, הודיעה מעסיקתו לקבוע מחדש את שיבוצו כשיחזור משירות המילואים". משרד ראש הממשלה טוען כי אילן לא פוטר, אלא פשוט יחזור לחברה שהעסיקה אותו.
עורך דינו של אילן מתייחס למקרה
עורך הדין אמיר שושני, המייצג את אילן, ציין כי המקרה אינו ייחודי ושישנן תלונות רבות ממשרדי הממשלה על פיטורים של עובדים במילואים. הוא טוען כי משרד ראש הממשלה מתנכל לאילן לאחר שהוציא מכרז לתפקיד שאותו הוא מחזיקה.
סיכום
מאבק זה מעלה שאלות חשובות על זכויות חיילי המילואים בעבודה במשרות ציבוריות, בפרט כאשר מדובר במורים לחוק המגן עליהם בעת שירותם. אילן, בכוונתו להמשיך את המאבק על זכויותיו, מציף את השאלות הללו בסיוע עורך דינו