סודה "כבד" – טרנד טעים שצובע את מיזורי, אך מרתיע רופאי שיניים ברחבי ארצות הברית

מגמה חדשה של "סודה כבדה" תופסת תאוצה ברשת

תופעה מתוקה שגורמת לדנטיסטים לנשוך שפתיים

גזעי המים המתקתקים ברשתות החברתיות מתמלאים בחדשות על משקה חדש, הנקרא "סודה כבדה", שמציע תוספת של סירופ למטרה מקסימלית. מנת המשקה מבטיחה מתיקות עזה וטעם חזק שמצליח לעמוד במים הממיסים. לפי דיונים בפורומי Reddit וסרטוני TikTok ויראליים, מספר תחנות דלק בדרום מיזורי יצאו בהציע סוד רווי, עם מכונות שמופיעות בעטיפת הכיתוב "heavy" למשקאות כמו פפסי, מאונט דיוא וד"ר פפר.

התגובות לרשת החברתית

אינטרנט מתמלא בשיחות אודות המגמה, והשאיר חלק מהגולשים בשוק וחלקם סקרנים. אחד הגולשים העיר "לא אגיד שזה נשמע טוב", בעוד אחרים מציינים שזו חוויה חדשה עבורם. אנשים מיזורי שציינו את תופעת הסודה הכבדה בעוד אחרים חוו נוסטלגיה למקורות מגמה זו.

מה זה סודה כבדה?

לפי המעריצים, הוספת הסירופ מונעת מהסודה להתרוקן כאשר הקרח נמס, מה שעוזר לשמור על הטעם בחיים. "אני רוצה לגלות אם זה אמיתי," כתב אחד המשתמשים ברשת. מדובר כנראה במנהג שהרבה אנשים לא שמעו עליו אך היה מסורת ארוכה בתחנות דלק באזורים דרומיים של מיזורי.

חששות בריאותיים

ד"ר ג'רמי מנואל, אורטודנט מלס וגאס, מבין את פופולריות המגמה, אך מזהיר מפני שני ביטויים בריאותיים: רמות הסוכר הגבוהות מגדילות את הסיכון לעששת, דלקת בחניכיים, ושחיקת צמנט השיניים. "חלק מהבקטיריות שמקושרות לדלקת חניכיים גם מקושרות למחלות לב," ציין מנואל, שהוסיף כי המגמה עשויה להזכיר את עידן הסודה המוגזמת של שנות ה-80 וה-90.

"סודה כבדה" כחלק ממגמות אוכל אקזוטיות

פיטר אירלי, שף ותוכן יוצר מנובה סקוטיה, צופה במגמה כجزء מקבוצת מזון שהוא מתאר כ"סטונט פוד" – יצירות אקזוטיות שמנסות לשלב טעמים מפתיעים עם מוקדי עניין. "יש על כך הרבה שיחות על אכילה בריאה, ובו בזמן יש קונטרה שמביאה אנשים להכין מזון משוגע," ציין אירלי.

סיכום

למרות שהסודה הכבדה עשויה להיראות כאופציה מתוקה ומפתיעה, חשוב להיות מודעים לסיכונים הבריאותיים הפוטנציאליים שטמונים בה. האם המגמה הזו תימשך או שתהיה עוד פיסת היסטוריה בתחום המשקאות הכחולים? ייתכן שהזמן הוא זה שיגלה.

Scroll to Top