דילוג לתוכן

סורינאם משיגה הסמכה ללא מלריה: הישג היסטורי בעקבות 70 שנות מאמצים מצטברים

סורינאם מקבלת הסמכה ללא מלריה מארגון הבריאות העולמי

אבן דרך היסטורית במאבק נגד המלריה

סורינאם הפכה למדינה הראשונה באזור אמזון שזכתה להכרה ללא מלריה על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO). ההישג הזה מתנגד כמעט לשבעה עשורים של מאמצים מהותיים מצד הממשלה והקהילות המקומיות לחסל את המחלה ביערות הגשם ובין האוכלוסיות המגוונות במדינה.

הודעות מפתח מד"ר טדרוס ג'בריסוס

ד"ר טדרוס אדנהום ג'בריסוס, המנהל הכללי של WHO, שיבח את סורינאם על ההצלחה המיוחדת הזו: "הסמכה זו היא אישור רב עוצמה כי לכל אדם, ללא קשר לאום או רקע, יש גישה אוניברסלית לאבחון וטיפול במלריה." לפי ד"ר ג'בריסוס, המחויבות של סורינאם מספקת השראה למדינות אחרות השואפות לעתיד נטול מלריה.

תהליך ההסמכה

WHO מעניק הסמכה ללא מלריה למדינה כאשר היא מוכיחה כי שרשרת ההעברה הילידית הופרעה בפריסה ארצית במשך שלוש שנים רצופות. ד"ר עמר רמדין, שר הבריאות של סורינאם, ציין כי "היותנו נטולי מלריה מפחית את הסיכון למחלה ומשפר את המגזר הבריאותי, הכלכלה והתיירות במדינה."

היסטוריה של מאמצי החיסול

מאמצי החיסול החלו בשנות החמישים, תוך שימוש בטכניקות כמו ריסוס עם DDT וחומרים אנטי-מלריים. במהלך השנים 2001-2005 נרשמו יותר מ-15,000 מקרים של מלריה, בעיקר בגלל העלייה בפעילות כריית זהב.

מאז 2005 הושקעו משאבים רבים בתמיכה טכנית, כולל שיפורים באבחון וטיפול. חשוב לציין כי סורינאם שמה דגש על מתן שירותים קהילתיים כדי להגיע לאוכלוסיות ניידות בסיכון גבוה.

שיתוף פעולה אזורי ויוזמות

סורינאם עבדה בשיתוף פעולה עם מדינות שכנות כמו ברזיל, גיאנה וגיאנה הצרפתית, כחלק מהמאמצים לחיסול מלריה. מעורבותה ביוזמת "חיסול 2025" מסמלת את רצונה של המדינה להשיג את היעדים שנקבעו כדי לחסל את המלריה עד 2025.

מכאן ואילך

סורינאם מתכננת להמשיך ולפעול כדי לשמור על המעמד שלה כנגד הכנסת מחדש של מלריה. ד"ר רמדין הסביר כי יש צורך בערנות מתמשכת וצעדות ממוקדות כדי להגן על הקהילות המקומיות.

לסיום, הצלחת סורינאם בחיסול המלריה מדגימה שעבודה מאורגנת ונחושה יכולה להשיג תוצאות חיוביות בהקשרים מאתגרים כמו אגן האמזונס. ההסמכה של המדינה כמחוסרת מלריה מהווה צעד קדימה משמעותי לקראת קידום הבריאות הציבורית והעברת ידע למדינות אחרות

Scroll to Top