דילוג לתוכן

סין מחזקת את חיל האוויר הפקיסטני: האם מצרים תהפוך לדוד של ישראל בזירה הצבאית?

החשש מההגברה הצבאית של פקיסטן בעזרת סין

עלייה במתח הצבאי בעידן המודרני

בתקופה האחרונה עולה צורך להבין את הסכנות הנשקפות בעקבות התחזקות המערכת הצבאית של פקיסטן, כאשר סין משחקת תפקיד מרכזי בשדרוג יכולותיה. התפתחות זו עוררה חשש בקרב מדינות האזור, במיוחד כשמדובר בישראל.

השקעות סיניות בפיתוח יכולות צבאיות

מערכות נשק חדשות

פקיסטן צפויה להפעיל פלטפורמות לחימה חדישות שפותחו על ידי התעשייה הביטחונית הסינית במהלך קיץ 2026. פלטפורמות אלו כוללות טכנולוגיות מתקדמות כגון חמקנות ומערכות קרב אוויר מתקדמות.

מטוס הקרב J-35A

אחד המרכיבים המרכזיים במערכת הוא מטוס הקרב החמקן J-35A. מדובר באחד המטוסים המתוחכמים ביותר בעולם, המתאפיין ביכולת לזהות ולעקוב אחר מטרות ממרחקים העולים על 1,200 קילומטרים מבלי לחשוף את מיקומו.

טיל האוויר-אוויר PL-17

מטוס ה-J-35A מצויד בטיל האוויר-אוויר PL-17, המשתמש בהנחיית מכ"ם אקטיבית, בעל מבנה חמקני שמאפשר לו להגיע למהירויות של עד מאך 4 ולטווחים של מעל 400 קילומטרים.

תקשורת ובקרה מודרנית

מטוס ההתרעה KJ-500

פקיסטן מתכוונת להפעיל את מטוס ההתרעה המוקדמת KJ-500, המשמש כמרכז שליטה ובקרה ויכול לעקוב אחר מאות מטרות בו זמנית. מטוס זה חיוני לתיאום הפעולות במגוון משימות צבאיות.

הגנה על רחפנים

כחלק מהמאמץ להילחם באיומים מודרניים כמו כטב"מים, פקיסטן תשתמש במערכת הוריקן-3000, המסוגלת להשבית רחפנים באמצעות גלי מיקרו רבי עוצמה.

ההשפעה על המגזר הצבאי במצרים

סין כבר החלה להעביר למצרים חלק מהמערכות הנשק שיפתחו את יכולות צבא פקיסטן, מה שעשוי להוביל להעברת טכנולוגיות ולחיזוק המעמד הצבאי של מצרים מול ישראל. יש המחשיבים את המהלך הזה כדרך של סין לחדור לשוקי הנשק הבינלאומיים.

המסקנות

השדרוגים הצבאיים בפלסטין ואלו המגיעים ממדינות כמו סין מהווים סיכון גובר לא רק לישראל אלא גם ליציבות הכללית של האזור. אם השדרוגים יושלמו, ייתכן שהתוצאה תהיה שינוי משמעותי במאזן הכוחות בדרום אסיה, עם השפעות רחבות שיוצגו גם על המערכת הביטחונית במצרים

Scroll to Top