דילוג לתוכן

סערה דיפלומטית: גורל אוקראינה בסכנה בעקבות גירוש זלנסקי מהבית הלבן

2025-03-01 07:38:00

אירופה מגיבה לגירוש זלנסקי מהבית הלבן: "טראמפ החליט למכור את אוקראינה"

חשש בקרב דיפלומטים אירופים

לאחר הדרמה שהתרחשה בבית הלבן אמש (שישי), גורמים אירופיים מביעים דאגה לאחר פגישתם של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, ונשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, שהגיעה לסיומה במובנים קשים, כשזלנסקי גורש מהבית הלבן מבלי לחתום על הסכם מינרלים או להוציא הצהרה משותפת. דיפלומטים וחוקרים אירופים תיארו את המהלך כ" אסון", והביעו חשש מהשלכותיו על יחסי אוקראינה-ארה"ב, כאשר אחד מהם ציין: "נראה שטראמפ החליט למכור את אוקראינה".

שינויים במידיניות האמריקאית

יועץ ממשל טראמפ מסר כי וושינגטון already invested significant effort into ending the war in Ukraine, suggesting that the U.S. is unlikely to withdraw its support at this stage. הוא הדגיש כי "ארצות הברית עשויה להגביר את הלחץ על קייב, תוך הימנעות מהתמודדות ישירה עם זלנסקי".

מקורב אחר לממשל טראמפ ציין כי "הנשיא ביידן פינק את זלנסקי בציפייה שהעם האמריקאי ימשיך לממן את המלחמה – אך זלנסקי גמור".

איומים על סיוע צבאי

ברקע האירועים, פקידים אמריקאים החלו לדון בצעדים תגמול אפשריים, כולל הפסקת הסיוע הצבאי לאוקראינה. "הסיוע שלנו יכול להתבטל מיד", אמר פקיד בממשל טראמפ, אשר ציין גם כי הסיוע כולל משלוחים שהיו מאושרים תחת ביידן.

תחושות של חוסר אמון מצד אירופה

באותה שעה, קאג'ה קאלאס, דיפלומטית בכירה באיוד האירופי, הצהירה לאחר האירוע: "היום התברר שהעולם החופשי זקוק למנהיג חדש. זה תלוי בנו, האירופאים, לקחת את האתגר הזה".

ביקורת על התנהלות זלנסקי

בהתייחסות לאירועים, חבר פרלמנט אוקראיני ציין כי "זלנסקי היה צריך לשמור על איפוק אך רגשותיו היו סוערים מדי". לדבריו, סגן נשיא ארה"ב בשיחה, ג'יי די ואנס, היה הבעיה המרכזית במהלך הפגישה.

בהמשך לאירועים האחרונים, גם מקור ביטחוני אוקראיני ציין כי סגן הנשיא היה מוכן היטב ו"נראה שהיה מרוצה מכך שהמשא ומתן לא התקיים".

סיכוני יחסים בין אוקראינה לארה"ב

אירוע גירושו של זלנסקי מהבית הלבן גם הגיע בהמשך למתיחות בין אוקראינה לארה"ב. ביום שני, ארצות הברית הצביעה נגד החלטה בעצרת הכללית של האומות המאוחדות המגנה את הפלישה הרוסית לאוקראינה. המדינות הצביעו על ההחלטה בשיתוף פעולה עם רוסיה ומדינות לא דמוקרטיות אחרות, מה שהעמיד את ארה"ב וישראל בעימות מול 93 מדינות חברות אחרות.

סיום האירועים האלו משקף את המצב הסבוך של יחסי אוקראינה עם המערב ומעלה שאלות רבות לגבי עתיד הסיוע הצבאי והדיפלומטי לאוקראינה.

ת Tags: אוקראינה, טראמפ, זלנסקי, יחסים בין מדינות, סיוע צבאי

Scroll to Top