דילוג לתוכן

סערת הבחירות בניו יורק: זוהרן ממת'אני מסרב להכיר בישראל כמדינה יהודית, ומעורר גינויים רבי עוצמה מהממסד היהודי

סערה בניו יורק: זוהרן ממת'אני מסרב להכיר בישראל כמדינה יהודית – מנהיגים יהודים מגנים בחריפות

עימות פוליטי סביב ישראל

המערכה לראשות עיריית ניו יורק מתחממת, כאשר עימות פוליטי חריף התעורר סביב מעמדה של ישראל. חבר בית המחוקקים של מדינת ניו יורק, זוהרן ממת'אני, גרם סערה ציבורית לאחר שסירב להכיר בישראל כמדינה יהודית. עמדתו עוררה גינויים נרחבים מצד מנהיגים יהודים, ארגונים פרו-ישראליים ונבחרי ציבור בכירים.

האירוע שהצית את הדיון

הוויכוח החל במהלך עימות טלוויזיוני בשבוע שעבר, כאשר מושל ניו יורק לשעבר, אנדרו קואומו, הודיע על כוונתו לבקר בישראל במהלך הקמפיין. קואומו ציין כי ביקורו הוא "מימוש של הנהגה מוסרית בזמן של טרור". יומיים לאחר מכן, ממת'אני גינה את ההכרזה וכינה אותה "תרגיל פוליטי ציני".

גינויים חוצי מפלגות

בעקבות דבריו של ממת'אני, קיבלה תגובה חריפה מהקהילה היהודית בעיר. הרב ג'וזף פוטסניק, סגן נשיא איגוד הרבנים של ניו יורק, טען כי "מדובר בנקודת מבט מסוכנת". במקביל, דוד גרינפילד, מנכ"ל מועצת המטרופולין לעניי ניו יורק, הביע את דעתו כי ממת'אני "משתמש ברטוריקה מסיתה".

חברי כנסת ומועצה נוספים הצטרפו לביקורת. נילי רוזיק מקווינס ציינה: "מי שלא מסוגל להכיר בישראל כמדינה יהודית – לא יכול להנהיג את עיר היהודים הגדולה בעולם".

תגובות מהשפעה רחבה

גם חבר הקונגרס ריצ'י טורס מהברונקס, הנחשב לתומך נלהב של ישראל, תקף את ממת'אני, ואמר: "אם אינך מסוגל לגנות באופן חד וברור את חמאס על מעשי טבח – אינך מתאים לכהן כראש עיריית ניו יורק".

מאמר מערכת של ניו יורק פוסט כינה את התבטאויותיו של ממת'אני "רדיקליות ומסוכנות" והקונגרס היהודי האמריקאי הוסיף כי הוא מהווה חלק ממגמה עולמית שמטרתה לשלול מישראל את זכותה להתקיים.

תגובת ממת'אני

ממת'אני גיבה את עמדתו ואמר: "אני נלחם למען זכויות אדם". הוא הדגיש כי "המאבק שלי אינו נגד יהודים – אלא נגד אפליה, אפרטהייד וכיבוש".

סיכום

העימות סביב ישראל ומעמדה בקרב מועמדים לראשות העיר מחדד את הפערים הגוברים במפלגה הדמוקרטית. בעיר שבה חיים יותר ממיליון יהודים, עמדות פרו-פלסטיניות נחרצות מעוררות התנגדות ציבורית. ממת'אני קורא ל"הפסקת אש תמידית ולסיום הסיוע הצבאי האמריקאי לישראל", בעוד מתחריו טוענים כי מדובר בגישה מסוכנת שפוגעת במרקם החיים המשותף של העיר

Scroll to Top