"מי מאמין לפינוקיו ולא לרונן בר?": התגובות לתצהיר נתניהו לבג"ץ
הצהרת נתניהו והתגובות השונות
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש היום (ראשון) לבג"ץ את תצהירו הנגדי בתגובה לתצהירו של ראש השב"כ רונן בר. בתצהירו, נתניהו מתאר את גרסתו של בר כ"גרסה שקרית מתפתחת", ומאשים אותו בהצגת חצאי אמיתות ובמסירת תרשימים לא רשמיים.
תגובות השרים והח"כים
איתמר בן גביר
השר איתמר בן גביר התייחס לתצהיר ואמר כי "רונן בר, שקרן. אמרתי כבר לפני שנה וחצי שצריך להעיף אותו, חבל שלא שמעו לי. עדיף מאוחר מאשר לא. רונן בר הביתה".
עמיחי שיקלי
השר עמיחי שיקלי הוסיף והדגיש כי "עקרונות הפעולה שהתווה רונן בר בסיכום הדיון הביטחוני שכינס שעה ורבע לפני תחילת הטבח ביישובי עוטף עזה, מלמדים כי בר שיקר במצח נחושה לשופטי בג”ץ ולאזרחי ישראל".
בני גנץ
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ציין כי "בשבעה באוקטובר קרה המחדל הגדול בתולדות המדינה. כל מי שהיה במשמרת באותו יום, גם ראש הממשלה וגם ראש השב"כ, נושאים באחריות".
אלמוג כהן
חבר הכנסת אלמוג כהן טוען כי "ראש השב"כ יכול היה למנוע את טבח ה-7 באוקטובר. במקום לבצע את תפקידו ולהגן על אזרחי ישראל – הוא כשל בהפקרות פושעת".
סיכום והצהרות מקוננות
חה"כ נאור שירי אמר: "נתניהו ביקש לרגל אחר אזרחים שהפעילו זמבורות. הוא ביקש לעכב את העדות בתירוצים שקריים". גם מטה המאבק "חופשי בארצנו" התייחס לתצהיר ואמר כי "מאות מילים של ראש הממשלה בתצהירו אך דבר אחד חסר: שום הכחשה שדרש מראש השב"כ לא לציית לבית המשפט במקרה של משבר חוקתי".
הסקירה הכללית
התצהיר המוגש לבג"ץ פותח מחדש את הדיון על אחריות המפקדים במהלך המחדל הביטחוני הנורא, כאשר התגובות השונות משקפות את המתח הפוליטי והציבורי סביב הנושא. תגובותיהם החריפות של חברי הכנסת מצביעות על שיח מחודש על אמון הציבור במוסדות הביטחוניים ובממשלת ישראל