מייסד גוגל מעורר סערה ברשת: "האו"ם הוא גוף אנטישמי לחלוטין"
סרגיי ברין מגיב לדו"ח האו"ם
מייסד גוגל, סרגיי ברין, כינה את האומות המאוחדות כגוף "אנטישמי באופן שקוף" במהלך פורום פנימי ביום שבת. הערותיו הגיעו בעקבות דו"ח שפורסם על ידי האו"ם אשר טוען כי ישראל מבצעת "רצח עם" בעזה, וטוען כי חברות טכנולוגיה כמו גוגל אחראיות לסיפוק טכנולוגיות עבור הצבא הישראלי.
האשמות בעד וכנגד
ברין הביע התנגדות לתוכן הדו"ח, במיוחד לגבי השימוש במונח "רצח עם", וטען כי הוא פוגע בזכרם של יהודים שסבלו מרצח עם בהיסטוריה. הוא ציין בקפידה כי יש להיזהר ממתן לגיטימציה לארגונים אשר נראים כאנטישמיים. הדו"ח הינו פרי עבודתה של פרנצ'סקה אלבנזה, הדווחת המיוחדת של האו"ם בנושא השטחים הפלסטיניים הכבושים.
תגובות פנימיות והשלכות
במהלך הפורום, כמה עובדים בגוגל נפגעו מהערותיו של ברין, שהובילו לבלבול ולעתים גם לאי נוחות בקרב המשתתפים. מאז המתקפות של חמאס בשבעה באוקטובר, המציאות סביב מעורבות החברה עם ישראל עוררה מחאות פנימיות, כשברין עצמו זכה לביקורות על כך שהוא מתערב בנושאים פוליטיים רגישים במבנה הפנימי של החברה.
##背景 על סרגיי ברין
ברין, המהגר מרוסיה, זכה לצמיחה מואצת בתעשיית הטכנולוגיה וקיבל הכרה עולמית עם הקמת גוגל. לאחר שעזב את תפקידיו היומיים בחברה ב-2019, ברין חזר להיכנס לפעולות הקשורות לבינה מלאכותית בעקבות התפתחויות טכנולוגיות כמו ה-ChatGPT של OpenAI.
דו"ח האו"ם והקשרים לעסקים
הדו"ח מדגיש את השפעת חברות טכנולוגיה גדולות על פעולות צבאיות בעקבות חוזי מחשוב ענן בסכום של 1.2 מיליארד דולר. גוגל ואמזון עמדות במרכז התהודה סביב פרויקט נימבוס שהוקם עבור ישראל. בעקבות הדו"ח, ממשלת ארצות הברית ביקשה את הדחתה של אלבנזה ממשרתה.
סיכום
תגובותיו של סרגיי ברין לדו"ח האו"ם מספקות הצצה על הגישות המגוונות בעניין המלחמה בעזה, כמו גם על ההתמודדות של תאגידים גדולים עם סוגיות פוליטיות מורכבות. ככל שהבעיות נמשכות, נראה כי השיח סביב השפעת טכנולוגיה על צבא ועל חברה ימשיך להיות נושא חם בוויכוחים ציבוריים ופרטיים כאחד