מנהל מטה ההסברה לשעבר: "אנחנו לא נלחמים רק באויבים עם רקטות, אנחנו מתחרים על קשב"
יתרונות ושירותים שאפשר לבקש ממטה ההסברה
כשגדי עזרא נכנס לתפקידו כמנהל מטה ההסברה הלאומי בסוף 2021, הוא נתקל במצב מדהים: במשך כמעט שלוש שנים לא היה מי שיתפוס את התפקיד הזה. מדובר לא רק בווקום ניהולי, אלא בהבנה לא מודעת של תפקיד התודעה כמרכיב ביטחוני. "תאר לך שצה"ל יתפקד בלי רמטכ"ל? זה בדיוק מה שקרה בתחום ההסברה", אמר.
תפקיד המטה
מטה ההסברה אמור לתכלל את כלל המסרים שמדינת ישראל מעבירה, הן לפנים והן לחוץ, בשפות שונות ובכל תחום נוגע. עזרא סיים את כהונתו במטה בתחילת 2023, ועד היום לא מונה מחליף לתפקיד החשוב. גם מדיניות ההסברה לא מאוישת, לאחר שהקודם בתפקיד, מושיק אביב, התפטר במאי האחרון.
עזרא מציין: "אין ניהול תודעתי. לאחרונה משרד החוץ קיבל תקציב של חצי מיליארד שקל, אבל בלי תיאום וסדר, חלקים ממנו עלולים להיזרק לפח".
התמודדות עם אתגרים
הסוגיה העיקרית עבור עזרא היא לא רק תקציבית אלא גם רעיונית. "אנחנו לא רק נלחמים מול אויבים שמחזיקים רקטות. אנחנו מתחרים על קשב של אנשים, ממשלות וסטודנטים. המרחב המכריע לפעמים הוא המרחב התודעתי", הוא מסביר.
עזרא מתאר את המאבק על דעת הקהל בקמפוסים בארה"ב, שם "זנחנו את השטח. הפקדנו אותו בידי מנגנונים קטאריים, פלסטיניים ואנטי-ציוניים". הוא מזהיר כי אם ישראל לא תנהיג מדיניות ברורה לקמפוסים, היא עלולה להפסיד את המאבק על התודעה שם.
קביעת מדיניות ברורה
בשיחה, עזרא מדגיש את הצורך לפנות ליהודי התפוצות, אשר חשים ניכור לאחר הארועים האחרונים. "העם היהודי לא נגמר בגבולות נתב"ג. אסור שהטראומה תהיה הגורם המלכד היחיד", הוא מסכם.
הוא גם מדבר על המשבר הפנימי שקרע את החברה הישראלית, שמקשה להסביר החוצה מדוע ישראל היא מדינה של יציבות. "כשיש משבר פנימי עמוק, קשה להסביר את זה על ידי כך", הוא מוסיף.
צרכים ממשלתיים
עזרא מדגיש את הצורך בהגדרת קהלי יעד והקצאת משאבים בהתאם. יש ליצור שיתופי פעולה עם גופים ומוסדות קיימים, כדי לחזק את ההבנה ההולמת על ישראל בעולם.
"אי אפשר לנהל מלחמה בלי מפקדה. ואותו דבר נכון לגבי תודעה", ציין עזרא. "זו לא פרויקט צדדי, זו חזית לכל דבר".
מסמסים להגיע להצלחות
לסיום, עזרא הדגיש את הקשר בין תודעה לביטחון כלכלי, וציין כי תדמית מדינה משפיעה גם על השקעות. "המשא ומתן שלנו לא יכול להתנהל במקביל לאי-בהירות תודעתית", הוא אומר.
לפי עזרא, על מנת שישראל תשפיע על המרחב התודעתי, יש למנות ראש למערך ההסברה, לייצר מדיניות ברורה וליצור נוכחות עקבית בשיח הגלובלי. "הקול שלנו חייב להיות ברור ועקבי", הוא מסכם
10 מחשבות על “עו"ד גדי עזרא: 'ישראל לא יכולה להחמיץ את המאבק על דעת הקהל בקמפוסים האמריקאיים”
אני מסכים, זה חיוני להגן על חופש הביטוי בכל מקום, גם בקמפוסים האמריקאים.
כל קריאה למען חופש הביטוי מרקאת את שורשותיה של הדמוקרטיה
דמוקרטיה חיונית.
מאבק על דעת הקהל חיוני לעתיד שלנו
זה כן דבר חשוב להתמודד עם זה!
חשוב מאוד להתערער על חופש הביטוי בקמפוסים האמריקאיים
חשוב מאוד לשמור על חופש הביטוי בקמפוסים האמריקאים
מאבק חשוב גם למורשת הדמוקרטיה בישראל
מאבק חשוב לשמירה על חופש הביטוי
מאבק חשוב לדעת הציבור
סגור לתגובות