דילוג לתוכן

עימותים מתמשכים בקשמיר: חילופי אש בין הודו לפקיסטן וסגירת מעבר הגבול בעקבות מתקפת טרור קטלנית

המתיחות בין הודו לפקיסטן: חילופי אש ונעילה בגבול

רקע למתיחות

המתיחות בין הודו לפקיסטן נמשכת ומתרקמת בימים האחרונים עם חילופי אש באזור הגבול של קשמיר, שנמשך כבר ארבעה ימים רצופים. המשבר הביטחוני פרץ לאחר מתקפת טרור קטלנית ב-22 באפריל, שבה נהרגו 26 אנשים, רובם תיירים הודים, בעמק בייסראן באזור פהלגם, יעד תיירותי פופולרי. פקיסטן מכחישה כל קשר למתקפה, בעוד הודו מאשימה את שכנתה בתמיכה במחבלים.

פעולות והגבלות

בין הצעדים שנקטה הודו נמצאת סגירת המעבר הגבולי היחיד הפתוח בינה לבין פקיסטן והשעיית הסכם חלוקת המים של נהר האינדוס מ-1960, שמקביל להיסטוריה ארוכה של קונפליקטים בין המדינות. הודו ביטלה גם ויזות מיוחדות עבור אזרחים פקיסטנים ודרשה מהם לעזוב תוך 48 שעות. בתגובה, פקיסטן סגרה את המרחב האווירי שלה לחברות תעופה הודיות והשעתה את כל הסחר עם הודו.

בשעות האחרונות, כוחות הביטחון ההודים יזמו מבצע רחב היקף לאיתור מחבלים, שבו נעצרו כ-500 חשודים. המתקפה עוררה זעם ציבורי בהודו, וראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הבטיח לרדוף את האחראים לפיגוע "עד קצה העולם".

תגובות בינלאומיות

מצד שני, סין, מדינה מרכזית באזור, קראה לחקירה נייטרלית של המתקפה ועוררה חששות בהודו לגבי האפשרות שפקיסטן תזכה לתמיכה סינית במקרה של הסלמה. ארצות הברית ואומות אחרות גם כן עוקבות אחר ההתפתחויות, אך טרם הציעו תיווך רשמי.

דאגות מקומיות

האירועים עוררו חשש בקרב התושבים המקומיים ובעלי העסקים בקשמיר, שם התיירות פגעה ניכר עם ירידת מספר המבקרים ל-3.5 מיליון ב-2024. ישנה חשש כי פעולות אלו ישפיעו על הכלכלה המקומית בטווח הארוך.

מנהיגים פוליטיים מקומיים כמו עומר עבדאללה קראו לממשלה לנקוט משנה זהירות כדי למנוע פגיעות באזרחים חפים מפשע בעקבות המבצע המתרחש.

המתיחות הגוברת בין הודו לפקיסטן מצריכה תשומת לב בינלאומית, כאשר הסלמה נוספת עשויה להוביל לתוצאות הרות אסון עבור האזור כולו

Scroll to Top