דילוג לתוכן

עליות שיא בבורסה: תשואות מדהימות של 22% במחצית הראשונה של 2025 מפתחות הזדמנויות חדשות בשוק ההון ובתחום הגיוסים

חצי שנה חלומית בבורסה: המדדים המובילים זינקו ב-22%

תשואות שיא בבורסה

מדדי המניות המובילים בבורסה לניירות ערך בתל אביב סיימו את המחצית הראשונה של 2025 עם תשואות של כ-22%, מה שמציב את התוצאות הרבה מעבר לתשואות בנאסד"ק ודומות למדד DAX 40 הגרמני. מדובר בתשואה הגבוהה ביותר בעשור האחרון, אשר יש לה משמעות רבה לאור האתגרים שעמדו בפני שווקי ההון בשנה זו, כולל המלחמה הראשונה בתולדות ישראל מול איראן.

גידול בשווי השוק

מאז תחילת 2025, שווי השוק של כלל המניות בבורסה התגבר בכ-230 מיליארד שקל, והגיע לשיא של 1.45 טריליון שקל. בבורסה לא נמסרו הסברים מפורטים למגמות המסחר האופטימיות, אך נראה כי התחזקות התחזיות של המשקיעים לגבי יציבות ביטחונית במזרח התיכון והשקפתם על הזדמנויות להסכמי שלום חדשים תורמים לכך.

דו"ח חצי שנתי

ביום המסחר האחרון של המחצית הראשונה, הושג גם יום הגשת הדוחות הכספיים החצי-שנתיים. התשואות בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הסולידיות צמחו אף הן, עם תשואות של 7%, כאשר הקופות המתמחות בהשקעה במניות הניבו תשואות של 10% ואף יותר.

תוצאות סקטור הבנקאות והביטוח

המדדים הפיננסיים הציגו ביצועים מרשימים, כאשר מדד ת"א בנקים 5 זינק בכ-41% ומדד ת"א ביטוח רשם זינוק חסר תקדים של כ-68%. מדובר בתשואות חריגות במיוחד עבור מדדים פיננסיים המסווגים כרבים מסורתיים ביחס לתנודות בשוק.

השפעת עליות השערים על הציבור

תשואות אלו צפויות להשפיע לחיוב על תחושת העושר של הציבור ובכך לדרבן אותו להוציא יותר כסף, במיוחד לנוכח הגזרות המיסויים שהוטלו עליו בשנה האחרונה. בעוד עליות השערים סיפקו הזדמנויות רבות עבור בעלי עניין בענף הביטוח, גם משקיעים פרטיים נהנו מהמצב, כמו אהרון פרנקל.

חידושים בשוק ההנפקות

טלטלת השוק הובילה גם לתחייה בשוק ההנפקות הראשוניות, כאשר תשע חברות חדשות של מניות הצטרפו לבורסה וגייסו יותר מ-1.4 מיליארד שקל, כמעט כפול ממספר החברות שהצטרפו בשנת 2024. מחזורי המסחר במניות רשמו עלייה של 35%, עם מחזור מסחר יומי ממוצע שהגיע ל-2.9 מיליארד שקל, בהשוואה ל-2.1 מיליארד שקל במחצית השנייה של 2024.

המשך ההשקעות הזרות

תושבי חוץ הזרימו לשוק המניות כ-9.6 מיליארד שקל, יותר מפי שניים מההזרמה שבוצעה במחצית השנייה של 2024. הגיוסים באיגרות החוב של הקונצרנים הגדולים הגיעו ל-73 מיליארד שקל, בהשוואה ל-57 מיליארד שקל במחצית הקודמת, כאשר סקטור הבנקאות הוביל את הגיוסים עם הנפקות בהיקף של 28.6 מיליארד שקל

Scroll to Top