עלייה חדה במקרי בליעת סוללות בקרב ילדים
תופעה הולכת ומתרקמת
בשנים האחרונות נצפית עלייה חדה במקרי בליעת סוללות בקרב ילדים, פרטים שמחייבים התייחסות רפואית מיידית. בליעת סוללות, ובעיקר סוללות כפתור קטנות, אנו פוגשים אותה במכשירים הביתיים, כגון צעצועים, שלטים ומפתחות רכב.
תסמינים והשלכות
לעיתים, סוללה נבלעת מבלי שניתן להבחין בכך. פעמים רבות ההורים מגלים על המקרה רק לאחר הופעת תסמינים כמו כאב גרון, הקאה, ריור מוגבר או סירוב לאכול. גם עם גילוי הבעיה, הורים רבים שוגים להאמין שהסוללה תצא מהגוף באופן טבעי, דבר שמוביל לעיכוב בטיפול.
מקרים חמורים שעוררו דאגה
בין המקרים החמורים שדווחו לאחרונה, בן שנתיים הובהל לאשפוז שלושה ימים לאחר שבלע סוללה ונדרש לניתוח חירום. במקרה נוסף, בת שבע נזקקה גם היא לטיפול לאחר שהחומר הכימי שבסוללה החל להחמיר את מצבה.
טיפול והדרכה להורים
הטיפול במקרי בליעת סוללות כולל אבחון מהיר והגעת חולים לילדים למחלקת רפואה דחופה. צוותי רופאים מתמחה באבחון ובשליפת גופים זרים ממערכת העיכול באמצעים אנדוסקופיים.
ד"ר גלינה לינג, מומחית בגסטרואנטרולוגיה מבית החולים סבן לילדים בסורוקה, מדגישה את החשיבות של פעולה מהירה ואבחון מדויק על מנת להציל חיים. ההמלצה היא לעקוב אחרי כל שינוי בהתנהגות הילד ולפנות לרופא מיד עם כל חשש לבליעת גוף זר.
מניעה
בכדי להפחית את הסיכון לבליעת סוללות, ניתן לנקוט בכמה פעולות פשוטות:
- לוודא שהסוללות במכשירים הביתיים מוגנות בתוך תא סגור ותקין.
- לוודא שמכסה הסוללה מוברג כראוי.
- להרחיק סוללות חדשות או משומשות מהישג ידם של ילדים.
סיכום
בליעת סוללות עשויה להיראות כמו תקרית תמימה, אך היא מסכנת חיים ודורשת טיפול מיידי. הורים חייבים להיות ערניים ולטפל מיידית בכל חשש לבליעה של גוף זר.
תגיות: בליעת סוללות, ילדים, בריאות, רפואה דחופה, מניעת תאונות, סוללות כפתור