דילוג לתוכן

עלייה מתמשכת במדד המחירים בעוד החזר המשכנתא חורג ב-30% משכר הדירה: מה צפוי בשוק הנדל"ן?

2025-02-16 09:53:00

עליית מדד המחירים לחודש ינואר: נתונים ומגמות

עלייה במידת עלות המחירים

מדד המחירים לחודש ינואר עלה ב-0.6%, בתקופה שבה עליית המע"מ שיחקה תפקיד מרכזי בשינוי. בנוסף, עליית מחירי החשמל, המים והארנונה תרמו גם כן לעלייה זו, כאשר השפעת הליך העלאת המע"מ נמדדה בכ-0.3%.

השפעת מרכיבים שונים על המדד

תחום האנרגיה, הכולל את מחירי החשמל והמים, תרם כ-0.2% לעלייה במדד, בעוד שהתרומה מהתייקרות הסיגריות הגיעה ל-0.14%. במדד המחירים ללא התערבויות מוסדיות נרשם שינוי חד יחסית, ונשאר ללא שינוי, מה שמעיד על כך שהממשלה ייקרה בפועל את המדד ב-0.6%.

הקצב השנתי

קצב האינפלציה השנתי ללא התערבויות מוסדיות עמד על 2.8%, טיפה עלייה של 0.15%. לעומתו, האינפלציה הכללית עמדה על 3.8%. ניכוי השפעת האנרגיה במדד המחירים מוביל לתמונה של אינפלציה בגובה של כ-3.1%.

מגמות בשוק הנדל"ן

שירותי דיור בבעלות דיירים חוו ירידה של 0.7%, מה שהוריד את קצב העלייה השנתי בסעיף זה מ-4.0% ל-3.1%. ירידה זו היא משמעותית ומעידה על שינויים בשוק השכירות מול הבעלות. למרות זאת, נצפתה עלייה בביקוש לדירות להשכרה, לאור חולשה בביקוש לדירות בבעלות.

נתוני מכירות דירות

נתוני מכירות הדירות החדשות מצביעים על ירידה בשווקים האחרונים, כאשר חברות בנייה נאלצות להרחיב מבצעים כדי למשוך קונים. מתוך סקרי אמון הצרכנים, שיעור משקי הבית שלא מתכוונים לרכוש דירה נמצא קרוב לשיאו מאז 2012.

תחזיות עתידיות

על בסיס צמיחה בצריכה הפרטית ואבטלה נמוכה, צפויים לחצים אינפלציוניים להימשך בחודשים הקרובים והקצב השנתי של האינפלציה צפוי להישאר מעל 3% עד אמצע השנה. מדד חודש פברואר צפוי לעלות ב-0.3% בשל עליות מחירים במזון, פירות, דיור ותרבות.

תחזית האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים מוערכת ב-2.6%, כאשר הורדת ריבית בנק ישראל במחצית השנייה של השנה נראית אפשרית, אך עם סיכוי נמוך מ-50%.

המלצות השקעה

בשוק האג"ח, ציפיות האינפלציה נותרות נמוכות בכ-0.50% מהסביבה הקיימת, עם עדיפות לאג"ח צמודות על פני שקליות.

תגיות

#מדדמחירים #אינפלציה #נדל"ן #ממשלה #צריכהפרטית #כלכלה #קרקעות #דיור

Scroll to Top