השפעת האינפלציה על מסעדות מקומיות באוטה
עליית מחירים והתקשורת הכלכלית
דרפר, יוטה – מסעדות ברחבי יוטה מרגישות את הלחץ שהאינפלציה יוצרת, כאשר משפחות מקטינות את ההוצאות על אכילה מחוץ לבית. קפיטן סלאזר, בעלת מסעדת סלזר במילקריק, מספרת כי היא עסקיה בקושי מאז שהמגפה כמעט סגרה את דלתותיה. "נאלצתי להעלות מחירים כי עכשיו האוכל יקר מאוד," היא אומרת. "אני struggling financially right now. זה הסיבה שאני לא יכולה להעסיק אף אחד."
סיפורים מקומיים על סגירת עסקים
בעיר דרפר, טור 49 פיצריה, עסק משפחתי, הודיע ביום שלישי בפייסבוק על סגירת המוסד שלו ומעבר למבנה אחר. "לאחר 30 שנה נהדרות בדרפר, העסק שלנו איבד את החוזה שלו. זהו רגע מתוק-מר, אבל אנחנו לא מוותריים," נכתב בפוסט בפייסבוק. "אנחנו עובדים קשה כדי לעבור למבנה חדש כך שנוכל להמשיך את כל מה שהופך את טור 49 למיוחד – הפיצה הספונגרה שלנו, לילות הבינגו והרבים מהזכרונות שחלקנו אתכם."
השפעות כלכליות רחבות
טרי ביולי, סוכן נדל"ן באורם, מציין כי סיפוריהן של סלזר וטור 49 משקפים מגמה כלל-מדינתית. הוא מציין כי השכר לא התעדכן עם האינפלציה, בעוד חשבונות הדיור והאנרגיה גוזלים יותר מקצת מהתקציב המשפחתי. "הכסף נהיה הרבה יותר הדוק; אנחנו באמת לא ראינו עלייה בשכר עם האינפלציה," הסביר ביולי. "בטבע, או שאתה מתאקלם, נודד או מת. אני חושב שאנחנו בהחלט במצב שבו אתה או מתאקלם, נודד או מת."
חיפוש פתרונות
סלזר, בכל אופן, מספרת כי עבורה זה נראה כהוספה לתפריט שלה, חיפוש עזרה במדיה החברתית ובפרסום, והתקווה להעסיק יותר עובדים. "אני פשוט שמחה שאני עדיין כאן," אומרת סלזר. "זה מה ששומר עליי."
Copyright 2025 Scripps Media, Inc. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. Sign up for the Breaking News Newsletter and receive up to date information.