דילוג לתוכן

פגיעות ממוקדות בשטחים חקלאיים: כיצד חמאס השמיד את התשתיות החקלאיות של ישראל ביום השבעה באוקטובר?

2025-03-12 09:22:00

המתקפה החקלאית של חמאס: נזקים בנוגע לענף החקלאות בעוטף עזה

מתקפת ה-7 באוקטובר

בשבת ה-7 באוקטובר, ישראל חוותה אחד האירועים הקשים בהיסטוריה שלה, כאשר הותקפה ברצחנות על ידי מחבלי חמאס. לא רק מעשי הרצח והחטיפות פגעו במדינה, אלא גם מתקפה ממוקדת נגד הענף החקלאי בעוטף עזה. מחבלי חמאס פעלו באופן שיטתי ופגעו במטעים, גידולי שדה, חממות, רפתות ולולים.

פגיעות מכוונות בתשתיות החקלאיות

אורן ברנע, מזכיר ארגון מגדלי הירקות, תיאר את הארגון המוקדם והצורך בתכנון שהתקיים בהתקפות על מבנים חקלאיים. ברנע ציין כי החמאסניקים הדליקו אש בלולים, והגיעו מצוידים בחומרים דליקים. “הם הגיעו עם צוותים ממוקדים, אשר הביאו חומרי הצתה ונשק,” הוא הסביר.

מקרים נוספים כוללים נזקים למיכלי דשן שנחתכו, פריצות למערכות השקיה וריסוק ברזי השקיה. ברנע הדגיש את המטרה הארוכה טווח של חמאס לפגוע בביטחון התזונתי של ישראל.

חטיפות ורציחות של עובדים זרים

נוכחות העובדים הזרים, במיוחד תאילנדים ונפאלים, הייתה מטרה נוספת. אלי כהן מוגרבי, יו"ר הוועידה החקלאית שדות נגב, ציין כי 43 עובדים זרים נרצחו, וביניהם עשרה סטודנטים מנפאל. “חמאס פגע בכלכלה החקלאית הישראלית במכוון,” הוא הסביר.

מלבד הפגיעות בתשתיות, המחבלים כיוונו גם לחטיפות של עובדים זרים, מה שתיאר כהתקפה מתמשכת על כוח האדם החקלאי בישראל.

השלכות והמשך השיקום

הנזקים שהתרחשו ב-7 באוקטובר לא נותרו חסרי תגובה. החקלאים בעוטף עזה מתמודדים עם מציאות חדשה, שבה עליהם לא רק לשקם את מה שנפגע, אלא גם להבטיח כי ישראל לא תהיה תלויה בכוחות חיצוניים בכל הנוגע לביטחון התזונתי שלה.

עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים, ציין כי ההתקפות הללו הן חלק מהשיטה של חמאס לפגוע לא רק בביטחון האישי אלא גם בניהול הכלכלה החקלאית.

סיכום

האירועים שקרו ב-7 באוקטובר מייצגים מתקפה רחבת היקף הן על המערכת החקלאית בישראל והן על כוח העבודה החקלאי. הנחישות של חמאס לפגוע בתשתיות אלו, תוך כדי חטיפות ורציחות מכוונות, מציבה אתגרים חדשים עבור החקלאים שמנסים לשקם את המצב ולהבטיח את עתידם.


תגיות: חמאס, חקלאות, עוטף עזה, פגיעה בתשתיות, עובדים זרים, שיקום, ביטחון תזונתי

Scroll to Top