רוסיה ביצעה מתקפה אווירית רחבת היקף על אוקראינה לאחר שיחת טראמפ-פוטין
מתקפת רחפנים וטילים חסרת תקדים
בליל חמישי לשישי, רוסיה השיקה מתקפת רחפנים וטילים חסרת תקדים על אוקראינה, שעות לאחר ששוחח הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. במהלך התקפה ארוכה של 13 שעות, שיגרה מוסקבה לאוקראינה 539 רחפנים ו-11 טילים, מתוכם 476 רחפנים יירטו על ידי חיל האוויר האוקראיני. בעקבות המתקפה, 23 בני אדם נפצעו, ונגרם נזק לבנייני מגורים בקייב ובערים נוספות.
תגובות ואיומים
שר החוץ האוקראיני, אנדריי סיביחה, תיאר את הלילה כ"נורא וחסר שינה", ואילו הנשיא וולודימיר זלנסקי ציין כי מדובר "באחת ההתקפות האוויריות הרחבות ביותר שחווינו". הוא הדגיש כי האזעקות בקייב נשמעו במקביל לדיווחים על שיחת טראמפ-פוטין, והוסיף: "רוסיה מוכיחה שוב שאינה מעוניינת לסיים את המלחמה".
תמונת המצב
התקפות הלילה הפכו כמעט לנורמה. לפי מנגנוני המעקב האוקראינים, בחודש יוני לבדו שיגרה רוסיה יותר מ-330 טילים, מתוכם כ-80 טילים בליסטיים, וכ-5,000 רחפני תקיפה. רק חמישה ימים לפני התקפה זו, התרחשו מתקפות נוספות עם כ-537 רחפנים וטילים.
שיחה עם טראמפ והפסקת הסיוע
טראמפ עדכן לאחר השיחה כי "לא הושגה כל התקדמות" ואף הביע אכזבה מהתוצאות. היום (שישי) צפוי טראמפ לשוחח עם הנשיא זלנסקי. במקביל, ממשלתו של טראמפ הודיעה על הקפאת חלק ממשלוחי הנשק לאוקראינה, כולל טילי הגנה אווירית, כדי לשמור על המלאי האמריקאי. בוושינגטון מודעים לכך שסכנת הסיוע האמריקאי עשויה להתממש, בעוד הקרמלין ממקם את עצמו בעמדה נחרצת, ובלחץ ממוקד על מטרותיו.
סיוע ישראלי לאוקראינה
בנוסף, משרד החוץ הישראלי, בראשותו של גדעון סער, הודיע כי ישראל תסייע לאוקראינה על ידי אספקת מערכות מים שיספקו מי שתייה למאות אלפים באזורים שבהם ניזוקו התשתיות כתוצאה מהפגיעות.
באמצע המצב המתוח הזה, מתבצע ניסיון להעניק סיוע על מנת לתמוך באוכלוסייה הנפגעת מהמצב המתמשך