דילוג לתוכן

פעילי המשט לעזה הובלו לנתב"ג: גירוש בליווי משפטי לנוסעים שמסרבים לעזוב

פעילי המשט לעזה הובאו לנתב"ג: "מי שייסרב לגירוש – יעזוב בתום הליך משפטי"

הבאת פעילי המשט לישראל

שעות בודדות לאחר שהיאכטה "מדלן" עגנה בנמל אשדוד, הובאו הפעילים האנטי-ישראלים שהיו על סיפונה לנמל התעופה בן גוריון, לקראת תהליך גירושם מישראל. משרד החוץ עדכן כי חלק מהנוסעים מעריכים לעזוב את הארץ תוך כמה שעות, אך חלקם מסרבים לחתום על מסמכים שיאשרו את הגירוש, מה שעשוי להוביל להליך משפטי שיאשר את גירושם, בהתאם לחוק הישראלי.

סירוב לחתום על מסמכי הגירוש

בחצות בלילה הקודם, שעה לאחר שהגיעו לנמל התעופה, הופיעו חלק מהנוסעים בפני קונסולים של מדינותיהם בניסיון לשכנע אותם לחתום על מסמכי הגירוש. עדויות מהנמל מראות כי חלק מהפעילים, ביניהם פעילת האקלים גרטה טונברג, עדיין מסרבים לשתף פעולה, ובכך מסתכנים במעצר.

השתלטות צה"ל על היאכטה

היאכטה "מדלן", שהשתמשה על ידי הפעילים במטרה "לשבור את המצור ולהכניס סיוע הומניטרי" לרצועת עזה, הגיעה לישראל כמעט יממה לאחר שצה"ל השתלט עליה. במשרד החוץ ציינו כי הנוסעים "בריאים ושלמים", אך גם הובהר כי חלקם יכולים להיות מעוכבים בגין אי החתימה על המסמכים הנדרשים.

תגובות לנוכחות גרטה טונברג

שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל להקרין פעילות מסוימת לנוסעי המשט, אך הדגיש כי לא יכפו עליהן לצפות בתכנים. טונברג וחבריה למשט סירבו להמשיך לראות את התיעודים המאפיינים את מעשי הזוועה של החמאס בישראל. טונברג, אשר קיבלה בתגובה, התמודדה עם דחייה מבית השגרירות השבדית בבקשה לסיוע, כאשר שרת החוץ בשוודיה הבהירה כי אין היא זקוקה לסיוע מהמדינה.

ביקורת על המשט

הדיון סביב המשט מתנהל גם בזירה הבינלאומית. נשיא ארצות הברית לשעבר, דונלד טראמפ, התייחס לעמדה של טונברג בהצהרה בבית הלבן ונראה כי הביע ספקות בנוגע לגישתה, תוך מתן המלצה שתעזור לה לניהול כעסים.

לאור המצב הנוכחי, ישראל מצפה להמשך ההליכים המשפטיים מול הפעילים, שממשיכים להתנגד לעזיבה שקטה מהמדינה.

Scroll to Top