דילוג לתוכן

פרידה מסעירה במחנה הממלכתי: גדי איזנקוט עוזב בעקבות פערים אידיאולוגיים עם בני גנץ

נמאס לו להיות "ממלכתי": מאחורי פרישת איזנקוט

הפרישה הדרמטית של גדי איזנקוט

ביום שני בערב, הודיע גדי איזנקוט על פרישתו מהמחנה הממלכתי ויציאתו מהכנסת, צעד שגרם לסערה במערכת הפוליטית. בעוד שניים מתוך חברי הכנסת מנסים להציג את הפרידה ככזו שנעשתה "ברוח טובה", הפערים האידיאולוגיים שצצו בין איזנקוט לבן מחנהו בני גנץ הם משמעותיים.

סיבות להתרחקות בין השניים

הפריימריז והאידיאולוגיה

במהלך ריאיון עם איזנקוט בתכנית "120 ואחת", הוא טען כי הדרך שבה גנץ מנהל את הפריימריז מעלימה אפשרויות להתמודדויות שוויוניות, ובכך פוגעת באידיאולוגיה שלו. סביבתו של גנץ, לעומת זאת, טוענת כי איזנקוט מנסה להוביל לאיחוד עם דמויות נוספות במחנה, דבר שגנץ מתנגד לו.

הכיוונים השונים של השניים

גנץ משתדל לחפש ממשלת הסכמות רחבה, בעוד איזנקוט עוטר להצעדים קשים יותר נגד נתניהו, כולל הצעות אי-אמון בזמן המלחמה באיראן. גנץ ראה את הצעותיו של איזנקוט כ"צודקות" במהלך המלחמה, אך קשות מדי עבורך.

תגובות והשלכות

הודעת גנץ ובהמשך

בבהודעה רשמית, גנץ אמר כי "בשבועות האחרונים, התגלו פערים אידיאולוגיים משמעותיים בתפיסות בינינו, בנוגע לדרך הנכונה לשרת את מדינת ישראל." לדבריו, הידידות ביניהם תישמר גם אם השותפות הפוליטית הסתיימה.

צעדיו של איזנקוט לאחר הפרישה

כעת, התהיות גוברות לגבי הכיוונים של איזנקוט. גורמים פוליטיים מסרו כי יאיר לפיד שוקל להציע לו תפקיד בכיר במפלגת יש עתיד. כמו כן, נפתלי בנט הביע הערכה גדולה לאיזנקוט, אך הבהיר שלא התקיימו מגעים בין השניים.

סיכום

פרישתו של גדי איזנקוט מהמחנה הממלכתי מסמלת פרק חדש בפוליטיקה הישראלית, כאשר מערכת היחסים בין השניים, שנמשך עליה עשורים, עברה שבר בלתי צפוי. ההתפתחויות הקרובות עשויות לשנות את מפת הכוחות בכנסת, בפרט לקראת הבחירות הבאות, שעדיין לא נקבעו במדויק.

לפי התפתחויות נוספות, ניתן לעקוב אחרי עדכונים נוספים במקורות החדשות השונים.

Scroll to Top