האם צה״ל מקצץ בתקנים לספורטאים המצטיינים?
רקע
ביממה האחרונה, ספורטאים צעירים המיועדים לגיוס וקיבלו בעבר הודעות על זכאותם למעמד של ספורטאי מצטיין בצה״ל, קיבלו הודעה כי הם לא זכאים למעמד. במשרד התרבות והספורט ובצה״ל צפויים לקיים ישיבה בתחילת השבוע כדי לדון במצב.
תלונות וסוגיות עולות
ספורטאים צעירים ונציגי האיגודים בספורט הישראלי הביעו תלונות רבות לאחר שקיבלו הודעות אישיות מלשכת הגיוס, לפני שהאיגודים עצמם עודכן במצבם. במשרד התרבות והספורט ציינו כי קיבלו ממשרד הביטחון הודעות מבולבלות המצביעות על ירידה במספר הספורטאים המצטיינים שזכו למעמד.
כגון, בכדורעף הוגשו 15 מועמדים, אך אושרו רק ארבעה. בכדוריד, על פי נתונים, כ-18 ספורטאים עמדו בקריטריונים אך רק שלושה זכו למעמד המצטיין.
השפעות על הספורט ישראלי
נראה כי הספורטאים המובילים עלולים להפסיד את ההזדמנויות לייצג את המדינה בתחרויות בינלאומיות, ובכך להפר את ההתפתחות של הספורט הישראלי. נבחרות ישראל הצעירות, לדוגמה, תצאנה להתחרות באליפויות אירופה רק עם סגלים צרים יחסית.
גורמים בספורט הישראלי טוענים כי מדובר במהלך שנובע מחסור בכוח אדם בצבא. "כולם מבינים שהמדינה זקוקה לחיילים, אך הפגיעה בספורט הישראלי תהיה משמעותית," צוטט גורם בספורט הישראלי.
פעולות עתידיות
משרד התרבות והספורט מתכנן לבחון את הנושא מול צה״ל כדי להבין את הסיבות לקיצוץ במכסות הספורטאים המצטיינים. נכון לעכשיו, לא ברור אם כלל קוצצו המכסות או אם מדובר בניסיון של צה״ל לכנס את הספורטאים המצטיינים למספר התקנים שיש.
באופן כללי, המצב המתפתח עלול להותיר את הספורטאים שאין להם את האפשרויות לשרת במסגרת רצויה, ומעלה שאלות לגבי שימור הספורט הישראלי בשנים הקרובות.
סיכום
משרד התרבות והספורט ועכשיו גם צה״ל מציב אתגרים חדשים בפני הספורטאים והאיגודים sport בישראל. כאשר המצב קיים מתמשך, נצפה לראות כיצד יתפתחו הדברים ובאיזו מידה תימנע פגיעה נוספת בספורט הישראלי