דילוג לתוכן

צריכת ברזל מתונה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס בדרום קוריאה – גילוי חדש מדגיש את היתרונות הבריאותיים של ברזל ממקורות צמחיים

מחקר חדש קושר בין צריכת ברזל לסיכון לסרטן המעי הגס בדרום קוריאה

הקשר בין צריכת ברזל לסרטן המעי הגס

מחקר חדש מציע כי צריכה מתונה של ברזל מוחלט ולא-הפה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס (CRC) בקרב הקוריאנים, ובעיקר מדגיש את תפקידו של ברזל מבוסס צמח במניעת סרטן. זהו חלק ממחקר רחב יותר שנעשה במסגרת מחקר הבריאות של הגנום הקוריאני.

עליית שיעורי סרטן המעי הגס בדרום קוריאה

סרטן המעי הגס הוא הסוג השלישי הנפוץ ביותר בדרום קוריאה, עם עלייה של 2.6% בשכיחות מאז 2019. מחקרים קודמים קישרו את התופעה לצריכת אלכוהול, חוסר פעילות גופנית, עישון והשמנת יתר. בשנת 2018, הסוכנות הבינלאומית למחקר על סרטן זיהתה את צריכת הבשר האדומה והמעובדת כגורם סיכון, כאשר ייחסה עלייה בשכיחות לסינתזה של רדיקלים חופשיים כתוצאה מצריכה גבוהה של ברזל Heme.

פרטי המחקר

במסגרת המחקר השתתפו 109,908 אנשים, עם גיל ממוצע של 53.8 שנים, שהיו במעקב במשך 9.1 שנים. במהלך התקופה הזאת, נרשמו 608 מקרים חדשים של סרטן המעי הגס, מה ששיקף שכיחות של 60.5 מקרי סרטן לכל 100,000 שנות אדם.

ממצאי המחקר

הממצאים ציינו קשרים מורכבים בין צריכת ברזל לסרטן המעי הגס. ככל שהצריכה עלתה, נצפה כי משתתפים ברבעון השני צרכו את הכמות הגבוהה ביותר של ברזל והיו חשופים לסיכון נמוך יותר לסרטן CRC. בקרב גברים, הקשר היה מובהק יותר, בעוד בקרב נשים התוצאות לא היו מובהקות.

צריכת ברזל Heme

נמצא כי ברזל Heme לא השפיע באופן מובהק על הסיכון לסרטן, והקשרים בין צריכת ברזל שאינו Heme לסיכון הראו שיפור, במיוחד ברבעון השני.

מסקנות ומסקנות עתידיות

המחקר מסיק כי צריכת ברזל מוחלטת ולא-הפה בינונית עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס בקרב הקוריאנים. המשך המחקר נדרש כדי להבין לעומק את המנגנונים המעורבים בקשרים אלו ולאמוד את השפעת התזונה על סיכוני הסרטן.

יש מקום לתשומת לב רבה יותר לאורח החיים ולתזונה כאמצעי חשוב במניעת מחלות, ובמקרה זה סרטן המעי הגס

7 מחשבות על “צריכת ברזל מתונה עשויה להפחית את הסיכון לסרטן המעי הגס בדרום קוריאה – גילוי חדש מדגיש את היתרונות הבריאותיים של ברזל ממקורות צמחיים”

סגור לתגובות

Scroll to Top