קנאביס ופסילוסיבין מציעים פתרונות לבעיות אכילה, מחקר חדש מגלה
מבוא למחקר
מחקר בינלאומי חדש, שפורסם ב-JAMA Network Open, סקר 7,648 אנשים ברחבי העולם עם הפרעת אכילה מאובחנת (ED), והשווה את חוויותיהם עם מגוון רחב של חומרים, כולל תרופות פסיכוטרופיות, קנאביס ופסיכדליה.
ממצאי המחקר
השפעה חיובית של קנאביס ופסילוסיבין
הממצאים מצביעים על כך שהמשתתפים דירגו את הקנאביס והפסילוסיבין כבעלי ההשפעה החיובית ביותר על תסמיני ההפרעות האכילתיות. לעומת זאת, אלכוהול וניקוטין דורגו כמזיקים ביותר.
שימוש יומיומי
במחקר נמצא כי קנאביס הוא אחד החומרים הנצרכים ביותר, עם 42.1% מהמשתמשים מדווחים על שימוש יומיומי. אלכוהול, לעומת זאת, נמצא בשימוש יומיומי פחות נפוץ, אחרי קפאין.
השוואת יעילות
ביחס לתרופות המרשם, קנאביס ופסילוסיבין קיבלו דירוג גבוה בהשפעה על תסמינים. תרופות כמו ליסדקסאמפטמין ופלואוקסטין הוכחו כיעילות, אך בעיקר בקרב קבוצות יעד ספציפיות. חומרים כמו קנאביס הציגו תמונה מעורבת, עם יתרונות בקרב סובלים מאנורקסיה אך גם חיסרון בהשפעתם על הסובלים מבולימיה.
הבריאות הנפשית ותופעות הלוואי
תועלת לבריאות הנפש
על אף שתרופות מרשם לא הצטיינו בטיפול בתסמיני הפרעות האכילה, הן הוערכו כמועילות לבריאות הנפש הכללית. פסילוסיבין, במיוחד, קיבל ציון גבוה דומה לתרופות נוגדות דיכאון פופולריות.
פרופיל בטיחותי
המשתתפים דירגו את פסילוסיבין וקנאביס כבעלי סבילות גבוהה ותופעות לוואי מועטות בהשוואה לרוב נוגדי הדיכאון. קבוצות כמו אלכוהול, אמפטמינים וטבק הומחו כאחראיות לתופעות לוואי חמורות יותר.
מסקנה ודברי החוקרת
"אני מקווה שהמחקר הזה נותן קול לאנשים החיים עם הפרעות אכילה, ומראה שההתנסויות שלהם עשויות להכיל פוטנציאל טיפולי," אמרה שרה-קתרין רודן, החוקרת הראשית. החוקרים הדגישו את החשיבות של מחקר נוסף בשל מגבלות המחקר, כולל הסתמכות על דיווח עצמי.
באופן כללי, הממצאים צביעו על כך שאנשים עם הפרעות אכילה עשויים למצוא בקנאביס ובפסילוסיבין כלים יעילים ונוחים יותר לטיפול בתסמיניהם