קרן GHF מתחילה לחלק סיוע הומניטרי בעזה amid איום חמאס על המשלחות: "ברור שהוא מאוים מהמודל החדש

קרן הסיוע ההומניטרי: התחלנו לפעול ברצועת עזה

חלוקת סיוע הומניטרי בעזה

לאחר דחיית פתיחתו של מרכז חלוקת הסיוע, קרן GHF הודיעה הלילה (בין שני לשלישי) שהחלה בחלוקת מארזי מזון לתושבי רצועת עזה. הקרן דיווחה כי אזרחים עזתים הגיעו לקבל את מארזי המזון, אך לא ציינה כמה מהם קיבלו אותם בפועל, ואם הצליחו לחזור לבתיהם בשלום.

גינויים לאיומי חמאס

בהודעתה, גינתה הקרן את איומי חמאס המכוונים נגד קבוצות הסיוע התומכות במודל הפעולה החדש, ואת המאמצים לחסום את גישתם של תושבי הרצועה לסיוע במוקדי החלוקה. "ברור שחמאס מאוים ממודל הפעולה החדש – ויעשה כל שביכולתו כדי לראות אותו נכשל," נכתב בהודעה.

לוגיסטיקה והמשבר ההומניטרי

קרן הסיוע ציינה כי משאיות נוספות עם ציוד הומניטרי ייכנסו היום לרצועה. הכניסה לסיוע מגיעה בעקבות לחץ בין-לאומי גובר על ישראל. עם זאת, האומות המאוחדות וסוכנויות סיוע בין-לאומיות הודיעו כי לא ישתפו פעולה עם הקרן מחשש להפרת עקרונות הומניטריים בסיסיים.

שינוי בהנהלה

כחלק משינויים מבניים בקרן, ג'ון אקרי מונה כמנכ"ל זמני, במקומו של ג'ייק ווד, שהתפטר ביום ראשון האחרון. ווד דיבר על קשיים במילוי המשימה תוך שמירה על עקרונות הומניטריים כגון אנושיות, ניטרליות, אובייקטיביות ועצמאות.

התוכנית העתידית

המהלך מהווה את השלב הפותח בתוכנית רחבה יותר, הכוללת הקמת עוד שלושה מתחמי הפצה לוגיסטיים ברחבי הרצועה, כאשר אלה יופעלו על ידי גורמים אזרחיים ולא צבאיים. במקביל, כמיליון תושבים בצפון הרצועה ימשיכו לקבל אספקת סיוע דרך שיירות ההומניטריות הקיימות.

שירותי חלוקת הסיוע ברצועת עזה משתנים באופן מתמיד, והשפעתם על האוכלוסייה המקומית עדיין לא ברורה לחלוטין. הנשק של חמאס לעכב את ההקצאה של הסיוע מהווה אתגר נוסף למאמץ ההומניטרי

Scroll to Top