רספקטור המיוחד של האומות המאוחדות נגד ישראל מגנה סנקציות אמריקאיות: "אין יותר קווים אדומים

санкции נגד פרנססה אלבאנזה: "אין יותר קווים אדומים"

הסנקציות של ארה"ב

פרנססה אלבאנזה, נציבת זכויות האדם של האומות המאוחדות המתמחה ב"שטחים הפלסטיניים", גינתה את הסנקציות החדשות שהוטלו עליה על ידי ממשלת ארצות הברית כ"מפחידות" וכתוצאה מכך "מעמידות תקדים מסוכן". בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס, היא ציינה כי כעת היא מתמודדת עם הקפאת נכסים ואולי גם הגבלות על הנסיעות שלה. "זה עלול לחסום אותי מלהתנייד. זה יגרום להשפעה מרתיעה על אנשים שעוסקים איתי, משום שהדבר הזה יהיה בעייתי מאוד עבור אזרחים אמריקאיים או בעלי גרין קארד", אמרה אלבאנזה. "הכוונה שלי היא להמשיך במה שאני עושה".

התגובה האמריקאית

מזכיר המדינה מרקו רוביו הודיע על הסנקציות ביום רביעי האחרון, והגדיר את אלבאנזה כ"לאומית שהוקצתה במיוחד", ואסר על כל האזרחים והחברות האמריקאיות לעסוק עמה. רוביו טען כי אלבאנזה "פרסמה אנטישמיות גלויה, הביעה תמיכה בטרור ובוז גלוי לארצות הברית, לישראל ולמערב". הוא ציין את המלצותיה לבית המשפט הפלילי הבינלאומי להוציא צווים למעצר מנהיגים ישראלים כראיה לאי-כשירותה בתפקידה בארגון. כמו כן, הוא הוסיף כי היא האיצה את המסע שלה על ידי שליחת "מכתבים מאיימים" לעשרות גופים עולמיים, כולל חברות אמריקאיות גדולות, תוך שמטרתה הייתה לעודד חקירות ותובענות של ה-ICC.

התגובה הבינלאומית

המהלך האמריקאי עורר התנגדות מיידית מכמה דמויות וגופים בינלאומיים שתומכים בעבודתה של אלבאנזה. ביום שישי האחרון, האיחוד האירופי גינה את הסנקציות. דובר האיחוד, אנואר אל-אנוני, ציין: "אנו מצרים על ההחלטה להטיל סנקציות על פרנססה אלבאנזה", והוסיף כי האיחוד "תומך במערכת זכויות האדם של האומות המאוחדות". מועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות האריכה לאחרונה את כהונתה של אלבאנזה בתפקיד למשך שלוש שנים נוספות, זאת למרות הצהרותיה והפעולות המוטות נגד ישראל.

המחלוקות סביב אלבאנזה

הטיותיה נגד ישראל של אלבאנזה נחשפו לראשונה ב-2022, בעקבות פוסטים אנטישמיים שפרסמה ברשתות החברתיות, בהם טענה כי ה"לובי היהודי" שולט בארצות הברית. באותה תקופה, היא דחתה את הטענות כנגד דבריה כ"אנטישמיים" וטענה כי דבריה הוצגו בצורה לא נכונה. מאז, הטייתה נגד ישראל נחשפה שוב ושוב.

לאחר התקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023, שהביאה למותם של למעלה מ-1,200 בני אדם והחזיקה ביותר מ-250 בני ערובה, תיארה אלבאנזה את המעשה כהתקפה שיש להבין "בהקשר" וכתגובה ל"אגרסיה ישראלית". בחודשים האחרונים, היא האשימה את ישראל בג'נוסייד, השוותה את ממשלת ישראל ל"רייך השלישי", והשוותה את ראש הממשלה בנימין נתניהו לאדולף היטלר

Scroll to Top