רשויות מקומיות: "הוועדה להאריך את הוותמ"ל היא כישלון מתמשך ואיום על החקלאות והדיור בישראל

ניסיונות להאריך את פעילות הוותמ"ל: כישלון מתמשך

ניתוח המצב הנוכחי

הניסיונות להאריך את פעילות הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור (וותמ"ל) נמשכים, זאת לאחר שוועדת הפנים והסביבה של הכנסת החליטה על דיון המשך בהארכת הוראות השעה, שנקבע לשבוע הקרוב. הוותמ"ל הוקמה בשנת 2014 במטרה לטפל במהירות ובאגרסיביות במשבר הדיור, אך נתקלת בהתנגדות רבה מצד ראשי הרשויות המקומיות.

התנגדות מצד ראשי הרשויות

"לאחר שוועדת השרים עצרה את הוותמ"ל וקראה להידברות, ניסו רשויות התכנון לקדם מסלול עוקף דרך ועדת הפנים של הכנסת", מסביר שי חג'ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי. הוא טוען כי הוועדה לא רק שאינה פותרת את מצוקת הדיור, אלא גורמת לנזקים כבדים ולבעיות בלתי הפיכות, עם מלאי תכנוני של כ-1.2 מיליון יחידות דיור.

המצב הכפרי והחקלאי

ראש המועצה האזורית באר טוביה, בן כהן, מדגיש את הכישלון של הוועדה בנוגע לדיור, ואת הנזק שהיא גורמת למרחב הכפרי ולחקלאות הישראלית. כהן טוען כי במקום לקדם התחדשות עירונית, הוועדה מפקיעה קרקעות חקלאיות ומפנה משאבים לבנייה חדשה, והדבר משפיע לרעה על ביטחון המזון במדינה.

המתנגדים לקידום הוותמ"ל

עו"ד עמית יפרח, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, חיזק את המתנגדים להמשך פעילות הוותמ"ל, והדגיש כי החוק הפך מכלי חירום זמני לכלי תכנוני אגרסיבי הפוגע בחקלאות ובקרקעות חקלאיות.

המסקנות הסופיות

בעוד שהוועדה טוענת שהיא כלי יעיל לפתרון משבר הדיור, העובדות בשטח מצביעות על בעיות אחרות, עם ייצוג של מעל ל-80 אלף דירות חדשות שאינן בשימוש. המתנגדים מבטיחים להמשיך לפעול להשגת מטרותיהם, כדי לשמור על הקרקע הציבורית ולהבטיח את עתיד החקלאות וההתיישבות.


תגיות

#וותמ"ל #דיור #חקלאות #תכנוןערים #משברהדיור #ביטחון_מזון

כתיבת תגובה

Scroll to Top