דילוג לתוכן

שיחות גורליות בין ארצות הברית לאיראן: האם ניתנת הזדמנות להסכם או שתפתח הדרך למלחמה חדשה?

השיחות עם איראן יכולות למנוע מלחמה או להוביל לאחת גדולה

התחלה לא צפויה בשיחות עם איראן

כאשר הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ שוחח על המו"מ עם איראן בחדר הסגלגל, נשמעה קריאה מאחור: "My God". לא היה זה תוהה מהמגעים עצמם, אלא מההחלטה של טראמפ לחשוף את המגעים לצד ראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו. גם בישראל הופתעו מהמגמות, וזאת לקראת השיחות שבתחילת השבוע יתחילו בעומאן.

שיחות גורליות

השיחות בין ארצות הברית לאיראן צפויות להיות קריטיות, עם פוטנציאל להוביל להסכם שיעצור מלחמה או לחלופין, להסכם שיכול לגרום לעימות רחב יותר. ככל שאיראן לא תגיע להסכם, הבטיח טראמפ כי היא תיקלע "בסכנה גדולה", כשהוא קרוב לעודד את ישראל לתגובה צבאית אם לא יושג הסכם.

האיום הכלכלי

על פי דוברים מהבית הלבן, טראמפ מתפתח כמי שמבין את השפעת הכלכלה על כל המתרחש. כל מי שיצליח לשכנע את טראמפ שתגובה צבאית תעלה את מחירי הנפט בצורה משמעותית, יכול לגרום לו לשקול מחדש את פעולותיו נגד איראן. מכאן, הכלכלה הופכת לשיקול המרכזי בפוליטיקה האמריקאית, שמראש לא מעוניינת במבצעי מלחמה תוקפת.

חששות מערכת הביטחון

במערכת הביטחון הישראלית מתרעמים על האפשרות להסכם שיערער את ההסכם הקודם של ברק אובמה, ה-JCPOA. בכירים מעריכים כי כל הסכם רופף יוביל למלחמה קשה עוד יותר בשלב מאוחר יותר. נשמעות דעות שההסכם החדש חייב לכלול פרטים על התוכנית הבליסטית של איראן ועל התנהלותה האזורית.

נתניהו והמציאות החדשה

במקביל להתרחשויות מול איראן, נתניהו נמצא בלחץ גובר לספק פתרונות למצבי החירום שגרמה המלחמה בעזה. אל תוך הזירה הזו נכנס אביעד פרידמן, שמונה לראש מינהלת תקומה. פרידמן מדגיש את הצורך לחשוב קדימה ולהתמקד בבניית קהילות חזקות יותר לאחר הקטסטרופה.

בחירה אמיצה במדיניות

פרידמן מתייחס גם לנושא האמון שנפגם בין המדינה לתושבים בעקבות ההתקפות. התושבים ביישובי עוטף עזה חשים כי המדינה נפלה לעתים קצרה מלהשיג את המטרות שנועדו לשוב אליהם. הוא מדגיש כי עד שכל החטופים יוחזרו, קשה יהיה לבנות מחדש את האמון.

לסיכום

המגעים עם איראן, המצב הביטחוני בעזה והאתגרים הכלכליים מהווים חלק מתמונה מורכבת שממשלת ישראל עומדת בפניה. בכל צד ידרשו גישות שונות ופתרונות שונים כדי להבטיח שקט ושלווה עבור תושבי האזור

9 מחשבות על “שיחות גורליות בין ארצות הברית לאיראן: האם ניתנת הזדמנות להסכם או שתפתח הדרך למלחמה חדשה?”

  1. אני מאמין שיש צורך בהסכם דיפלומטי כדי למנוע מלחמה חדשה בין ארצות הברית לאיראן.

  2. הילה יצחק

    אני מקווה שהשיחות תסייעו למניעת מלחמה ולהגעה להסכם דיפלומטי בסופו של דבר.

  3. מיכל יחיאל

    אני מקווה שתמשיכו לעקוב אחר השיחות ולמצוא פתרון דיפלומטי בין ארצות הברית לאיראן.

  4. Gabriel Goldstein

    אני מאמין שפתרון דיפלומטי הינו הדרך המובהקת למניעת מלחמה חדשה.

  5. עדי אוחנה / Adi Ohana

    נדרשת דיפלומטיה ויציבות בכדי למנוע מלחמה חדשה.

  6. אני מקווה שתמשיכו לעקוב אחר השיחות בין ארצות הברית לאיראן בקרוב.

סגור לתגובות

Scroll to Top