דילוג לתוכן

שייקים עם זרעים: הממצאים החדשים שיכולים לשפר את שליטת הסוכר בדם ולשנות את ההנחיות התזונתיות

שייקים עם זרעים עשויים לשפר את השליטה הגליקמית, מראה המחקר

מחקר חדש מציע גישה חדשה לשייקים בתזונה

מחקרים חדשים מגלים כי שייקים, ובעיקר כאלו המכילים זרעים מעורבים, עשויים לתמוך בוויסות סוכר בדם ולהציע גישה חדשה להנחיות תזונתיות. מחקר שפורסם בכתיבה האירופית לתזונה קלינית מאוניברסיטת פלימות', בריטניה, סוקר את השפעת השייקים על התגובה הגליקמית ומצביע על כך שהם יכולים להיות מקור תזונה חשוב.

שייקים מול מיצי פירות

שייקים הפכו לפופולריים כאמצעי נוח להגברת צריכת פירות וירקות. למרות זאת, ההמלצות הנוכחיות בבריטניה ובאירופה מסווגות את השייקים באופן דומה למיצי פירות, כאשר מומלץ להגביל את צריכתם ל-150 מ"ל ביום בלבד. מדובר בגישה הנחשבת מושרשת, המבוססת על חשש ממיצי פרי שמגבירים את זמינות הסוכר החופשי בדם.

עם זאת, שייקים שומרים על מכלול הפירות, בעוד שמיצי פירות מאבדים את הסיבים התזונתיים שמסוגלים להפחית את התגובה הגליקמית. מחקרים מצביעים על כך שצריכת פירות מעורבים אינה מניבה רמות גבוהות יותר של סוכר בדם, ואותם מחקרים מראים שתגובת הגוף עשויה להתייעל, ובמקרים מסוימים המשמשות לשיפור התגובה הגליקמית ב-57%.

השפעת סוגי הסיבים והזרעים

מחקר מצא כי הגביר את שחרור הסיבים מן הזרעים שמקורם בפרי מעורב, ובכך האט מעכלו של הסוכר, דבר אשר משפיע על רמות הסוכר בדם. מחקר שפורסם מצביע על כך שהוספת זרעי פשתן לשייקים תניב ירידה משמעותית ברמות הסוכר בדם.

השפעות על בריאות הציבור

ההמלצות התזונתיות הנוכחיות זקוקות למחשבה מחודשת, במיוחד בהתחשב בממצאים המעידים על שייקים בשמירה על בריאות הגלוקוז. אמנם יש חשש שצריכת קלוריות נוזלית תוביל לתחושת רעב גבוהה יותר, יש צורך במחקר נוסף כדי לבסס הנחיות מעודכנות שמצדדו בשימוש בשייקים.

צורך במחקר נוסף

החוקרים מציינים כי רבות מהמחקרים בוצעו בתנאים מבוקרים, ויש צורך לחקור את ההשפעות של שייקים בעולם האמיתי, כולל מרכיבים שיכולים להשפיע על התגובה הגליקמית כמו חלב ואבקות חלבון.

מתודולוגיה פרספקטיבית שתבחן את השפעות הפיזיולוגיות של פיזור הסיבים בשייקים תסייע לעצב הנחיות תזונה רלוונטיות. על החוקרים להמשיך לחקור את התחום כדי ליידע את הציבור על יתרונות השייקים והשפעתם על הבריאות

Scroll to Top