תביעות Medicare לבדיקות סרטן גנטי מתמודדות עם שיעורי דחייה הולכת וגוברת
עליית השימוש בבדיקות רצף הדור הבא (NGS)
בין השנים 2016 ל-2021 חלה עלייה משמעותית בשימוש בבדיקות רצף הדור הבא (NGS) עבור אבחון סרטן, אך גם בשיעור הכחשות התביעות בגין בדיקות אלו. זהו ממצא מרכזי במחקר שנערך באוניברסיטת ג'ורג'טאון, אשר ממומן על ידי מענק מהמכון הלאומי לסרטן במכון הלאומי לבריאות.
נתונים וממצאים מהמחקר
החוקרים, בראשות ד"ר סו-יון קאנג, עוזרת פרופסור במחלקה לניהול בריאות ומדיניות, הצביעו על מספר סיבות אפשריות לעלייה בשיעור הכחשות התביעות. הם ציינו כי ייתכן שספקי שירותי הבריאות היו איטיים לשנות את השיטות בהן הם משתמשים בבדיקות הגנטיות בעקבות קביעת הכיסוי הלאומי של Medicare (NCD), שעדיין לא הצליחה להניב את התוצאות הצפויות.
עיקרי הממצאים:
- מספר התביעות לבדיקות NGS הקשורות לסרטן עלה כמעט פי 5 ב-5 השנים האחרונות.
- שיעור הכחשות התביעות היה 16.8% לפני ה-NCD בשנת 2018, עלה ל-20.3% לאחר יישומו, והגיע ל-27.4% לאחר העדכון בשנת 2020.
- בדיקות שנעשו במעבדות עצמאיות נדחו בשיעור גבוה כמעט פי שניים בהשוואה לבדיקות במוסדות רפואיים.
- המציאות הכלכלית המתלווה לבדיקה מצביעה על עלויות גבוהות: עלות החיוב החציונית של תביעות נדחות הייתה 3,800 דולר.
השפעות ואי וודאות סביב הכיסוי
החוקרים חזאים כי קיימת אי וודאות רבה סביב תקני הכיסוי לסוגי בדיקות גנטיות מתקדמות, במיוחד במקרים שאינם מכוסים על ידי ה-NCD. ד"ר קאנג הבהירה כי יש צורך במאמצים נוספים להפחתת אי הוודאות ולשיפור המודעות לסיכונים פיננסיים פוטנציאליים שנלווים לטיפולים בבדיקת NGS.
שאלות לעתיד
שאלה מרכזית שנותרת לא פתורה היא האם, למרות העלויות המוגברות הקשורות ל-NGS, חלו במקביל ירידות בעלויות הטיפול הכוללות. ד"ר קאנג התחייבה לחקור את השפעות רפואת הדיוק על הוצאות הבריאות בהקשר זה.
מסקנות כלליות
עבודת המחקר, הכוללת את הדוקטורנטית קרול רואן גרסנץ ואילנה אודואר מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מדגישה את החשיבות של הבנת ההיבטים הכלכליים של בדיקות NGS על מנת לשפר את תוצאות הטיפול בסרטן. כל הממצאים מצביעים על הצורך במודעות גוברת לעלות ולתועלת של בדיקות ניתוחיות מתקדמות.
מחקר זה נתמך בחלקו על ידי המכון הלאומי לסרטן, ברי ה-#3R01CA277599-02S1