שלוש גלילות שמרים מפתיעות שיגרמו לכם להרגיש בבית: מתכונים מעוררי תיאבון לשבת

לא תוכלו להפסיק לאכול: שלוש גלילות שמרים משגעות לשבת

מבוא

המאכלים המוכנים מבצק שמרים תפסו מקום של כבוד במטבחי השבת. בשנים האחרונות, רבים חזרו לגלות את קסם הכנתם. במאמר זה נציג שלוש מתכונים לגלילות שמרים שישדרגו את ארוחת השבת שלכם ויאלצו אתכם להכין כמות כפולה, שכן הן צפויות להיחטף במהירות.

שלוש גלילות מענגות

גלילת שוקולד ואגוזים

הכנת הגלילה הראשונה כוללת חומרי גלם פשוטים, אך התוצאה מכשפת. ביצוע ההכנה מתחיל במערבל חשמלי בו נערבב קמח, שמרים ממוסים, סוכר, מלח ורכיבים נוספים ליצירת בצק רך. לאחר התפחה, כל חלק מהבצק מרודד וממולא בשוקולד צ'יפס ואגוזים, ולאחר מכן מגלגלים אותו לגלילה.

גלילת תפוחים וריבת משמש

הגלילה השנייה מציעה גוון חדש עם מילוי של תפוחים וריבת משמש, המעניקים טעמים מפתיעים ועשירים. התהליך דומה לזה של הגלילה הראשונה, כשמוסיפים לתערובת המילוי פרוסות תפוחים וחתיכות ריבת משמש. התוצאה היא מאפה עסיסי שמירה על טריותו.

גלילת חלווה ואגוזים

הגלילה השלישית, המתאימה לחובבי החלווה, מציעה שילוב מנצח של טעמים. בצק השמרים מעוצב לשתי גלילות המתקפלות זו בזו כמו ספר תורה. חומרי המלית כוללים חלווה ואגוזים, והתוצאה היא עוגה מרשימה שזוכה לשבחים בכל שולחן שבת.

טיפים להכנת בצק שמרים

בהכנת בצק שמרים, כמה טיפים יכולים לשדרג את התוצאה:

  • התפחה: חשוב להתפיל את הבצק במקום חם כדי לאפשר לו לתפוס ולהפוך לעלים רכים ואווריריים.
  • שמנים וחמאה: הוספת חמאה מומסת לבצק משדרגת את המרקם ואת הטעם.
  • אופים בצורה אחידה: יש להקפיד להניח את הגלילות בתבניות כהלכה, וכמה שיותר מרווחים זה מזה, כדי לאפשר להם לשמור על צורתם במהלך האפייה.

לסיכום

שלוש הגלילות המוצעות מציעות מגוון טעמים ומרקמים שמתאימים לכל טבלה. הן מצביעות על קסם הכנת הבצק שמרים שיכול להפוך כל שבת למיוחדת במינה. הכנת כמות נוספת לא תהיה מיותרת, שכן הביקוש למאפה החמים יילך ויגבר. שתהיה לכם שבת מתוקה וטעימה

Scroll to Top