התחזקות השקל: הדולר יורד ל-3.65 שקלים
ירידת שערי המטבעות
ביום שלישי האחרון, היציג של הדולר עמד על 3.668 שקלים והיורו על 4.18 שקלים. עם זאת, בבוקר יום רביעי, נרשם שינוי משמעותי: הדולר ירד ב-0.5% ל-3.65 שקלים, בעוד שהיורו רשם ירידה של 0.6% ל-4.155 שקלים.
השפעות בשוק הבינלאומי
בשווקים הבינלאומיים, ערכו של הדולר המשיך לרדת. היורו עלה ב-0.6% ל-1.138 דולרים, הין עלה גם הוא ב-0.6% ל-142.6 ין לדולר, והפאונד רשם עלייה של 0.4% ל-1.33 דולרים. מול סל שישה המטבעות המובילים, הדולר ירד ב-0.5% והגיע ל-99.15 נק'.
שיחות סחר עם סין
זאת, בעקבות דיווחים על כך שממשלת טראמפ שוקלת להפחית באופן משמעותי את המכסים הגבוהים על ייבוא מסין, עם אפשרות להורדה של יותר ממחצית מהשיעור הנוכחי. הנשיא טראמפ טרם קיבל החלטה סופית בנושא, אך הדיונים עדיין נמשכים.
בכיר בבית הלבן ציין שהמכסים על סין עשויים לרדת לרמה שבין 50% ל-65%.
תחזיות ותהליכים בשוק
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, ציין כי דבריו של הנשיא טראמפ, אשר הצהיר שלא יתכוון לפטר את יו"ר הבנק המרכזי של ארה"ב, ג'רום פאוול, והערכתו כי הסכם המכסים עם סין יביא לירידת המכסים, סייעו להקפיץ את מדדי המניות בארה"ב ולהגביר את היצע המט"ח בשוק המקומי.
"הדולר ממשיך לנוע בתחום שערים רחב, והתחזקות השקל מול הדולר באה לידי ביטוי גם בשערי היורו, שירד מרמת 4.30 שקל ליורו ל-4.14 שקל ליורו".
סיכום
התחזקות השקל והירידות בשערי הדולר והיורו משפיעות באופן ישיר על המשק הישראלי ומביאות לדיונים אינטנסיביים על עתיד הסחר עם סין ועם שווקים נוספים ברחבי העולם. הס developments in global markets continue adapting to evolving trade negotiations, indicating a dynamic economic landscape