ששת הזנים של ראשון המסיק: חוויה קולינרית ייחודית במסעדות רוברטה וינצ'י ופתורה

רוברטה וינצ'י ופתורה חוגגות את ראשון המסיק: תפריט מיוחד של 6 מנות

אירוע ראשון המסיק

בין התאריכים 24-28.11, מסעדות "רוברטה וינצ'י" ו"פתורה" יחגגו את אירוע ראשון המסיק, רגע ייחודי במהלך השנה שבו הזיתים הראשונים הופכים לשמן זית איכותי. במהלך האירוע, האורחים ייהנו מתפריט מיוחד המורכב משש מנות, בהן משולבים ששת הזנים של שמן הזית המיוצרים מיישוב שדה משה שבחבל לכיש.

תפריט ייחודי

שפים עידו פיינר וירון מלכה עיצבו מנות שמדגישות את הייחודיות של כל זן:

  • קרודו דג עם סלסה של זיתים ושמן זית מידנייט אוחיבלנקה.
  • שומרים צלויים בטאבון עם דבש, עשבי תיבול ואגוזי פקאן בשמן זית קורנייקי.
  • פסטה קרם סלק וגבינת טלגיו עם שמן זית ברנע.
  • פיצה חצילים עם שמן זית פיקואל.
  • קינוח: סטיקי טופי תמרים עם שמן זית נבאלי.

בנוסף, האורחים יוכלו לרכוש שמן זית במזיגה ישירה מבית הבד, שיוצב במסעדה.

שיתוף פעולה יצירתי

כמעט עשור של שיתוף פעולה בין השפים פיינר ותמיר מ"פתורה" מלווה את תהליכי החשיבה והפיתוח של טעמים חדשים. שף ירון מלכה ממשיך את העבודה המשותפת במטבח של "רוברטה וינצ'י", שם מבשלים עם מגוון זנים מעונת השמן זית.

הזנים המיוצרים

סדרת שמני הזית של ראשון המסיק כוללת שישה זנים: נבאלי, ברנע, פיקואל, קורטינה, קורנייקי ומידנייט אוחיבלנקה. כל זן מציע טעמים וניחוחות ייחודיים, המאפשרים לאורחים לחוות את התרבות והאיכות של החקלאות המקומית.

אין ספק שהמסעדות "רוברטה וינצ'י" ו"פתורה" מציעות חוויה קולינרית מעוררת השראה, המתחברת לשורשים ולטבע בישראל.

Scroll to Top