כיוונים נוספים שצפוי שיכנסו לפעולה בעתיד הקרוב יספקו דחיפה משמעותית לשימוש בתותחי הלייזר
השימוש הנוכחי בתותחי הלייזר
נכון להיום, השימוש العالمي בתותחי לייזר רב עוצמה נמצא במצב מוגבל ומתמקד בעיקר ביירוט איומים כמו כטב"מים ומטרות אוויריות קלות. תותחי הלייזר הנוכחיים פועלים מטווח קרוב ואינם יכולים ליירט איומים כבדים יותר כמו טילים ורקטות. במדינות מעטות, כגון ישראל, השימוש בתותחי הלייזר עד כה מוגבל לאותו תחום.
טכנולוגיית תותח הלייזר
תותח הלייזר פועל על בסיס אנרגיה ישירה, נעים במהירות האור (כ-300 אלף ק"מ לשנייה) וכך מספק פיתרון מהיר מאוד לפגיעות במטרות. הערכה היא שבסביבות שנת 2030 תשתנה לגמרי דרך הלחימה וההתגוננות בזכות התפתחות זו.
כיווני פיתוח עתידיים
- נטרול איומים אנושיים: תותחי הלייזר עשויים לשמש לנטרול פולשים במהירות חסרת תקדים, תוך כדי שמירה על בטיחות המטרות בסביבה.
- הגברת הספק היציאה: השאיפה היא לפתח תותחי לייזר בעוצמה של 500-1000 ק"ו, שיאפשרו יירוט של מטרות מסובכות כמו טילים ורקטות.
- פלטפורמות אוויריות: פיתוח תותחי לייזר שיותקנו על מטוסים וכטב"מים כדי להתגבר על מגבלות מזג האוויר. מטוסים יכולים לנוע במהירות ולהתמודד עם איומים באזורים שונים.
מסקנות
תחום תותחי הלייזר מתפתח בקצב מהיר ועשוי להוביל לשינויים משמעותיים בניהול המלחמה. תיכנונים מתקדמים מאפשרים לתותחי הלייזר לספק הגנה משופרת והזדמנויות תקיפה חדשות, דבר שיכול לשנות את הדינמיקה בשדה הקרב בעתיד הקרוב.
תגים
#תותחילייזר #טכנולוגיה #ביטחונית #חדשנות #לחימה #הגנהאוירית #זמןהתגוננות #פיתוחצבאי #כנס צבאי