תזונה ים תיכונית ופעילות גופנית: הדרך לחיים בריאים ומניעת סרטן בגדר המלצה מדעית חדשה

2025-02-03 04:14:00

מחקרים חדשים: תזונה ים תיכונית ופעילות גופנית מפחיתות סיכון לסרטן

עדות נוספת לחשיבות אורח חיים בריא

שני מחקרים חדשים מחזקים את הקישור בין תזונה ים תיכונית, פעילות גופנית והפחתת הסיכון לסרטן. ממצאים אלו מתפרסמים לקראת יום הסרטן הבינלאומי, המתקיים השבוע, ומדגישים את יתרונות הסגנון חיים הבריא במניעת מחלות סרטניות.

תזונה ים תיכונית וחשיבותה

תזונה ים תיכונית, המתמקדת בצריכת מזון מהצומח, דגים ושומנים בריאים, יכולה לסייע בהפחתת פעילות דלקתית ולחץ חמצוני, גורמים מרכזיים בהתפתחות סרטן. מחקר מטה-אנליזה שפורסם בכתב Nutrients הניח את הדעת על ההשפעות החיוביות של התזונה במניעת סרטן ראש וצוואר. ניתוח זה כלל 11 מחקרי מקרה-ביקורת, בהם 6,106 מקרים של חולי סרטן ראש וצוואר ו-9,166 מטופלים שלא אובחנו.
התוצאות הראו כי הקפדה על דיאטה ים תיכונית קשורה להפחתת הסיכון לסרטן ראש וצוואר ב-44%. בנוסף, ניתוח רכיבי התזונה מצא שצריכה גבוהה של פירות וירקות היא גורם משמעותי בהפחתת הסיכון.

יתרונות הפעילות הגופנית

מחקר נוסף שפורסם ב-British Journal of Sports Medicine בחן את הקשר בין פעילות גופנית להחמרה או תמותה מסרטן בקרב חולי סרטן בשלב הראשון של המחלה. המחקר כלל 28,248 משתתפים ועסק בעקביות רמות הפעילות הגופנית שלהם.
תוצאות המחקר הראו כי הסיכון להחמרת המחלה או לתמותה מהסרטן עמד על 26% בקרב חולים שלא ביצעו פעילות גופנית. בקרב מי שעסקו בפעילות ברמה נמוכה, הסיכון ירד ל-22%, ובקרב אלו שמנעו פעילות מתונה עד גבוהה, הסיכון ירד ל-20%.

מסקנות ועתיד

הפערים בהשפעות הפעילות הגופנית נשמרו לאורך הזמן, כאשר ב-36 חודשים לאחר האבחון, סיכון החמרת המחלה בקרב חולים שאינם פעילים גבוה יותר. חמש שנים לאחר האבחון, הסיכון היה 34% בקרב חולים שאינם פעילים, לעומת 28% בקרב חולים שעוסקים בפעילות גופנית מתונה וגבוהה.

ממצאים אלו מדגישים את החשיבות של תזונה נכונה ופעילות גופנית כמרכיבים מרכזיים באורח חיים בריא, המסייעים במניעת מחלות סרטניות.

תגיות: סרטן, בריאות, תזונה ים תיכונית, פעילות ספורטיבית, יום הסרטן הבינלאומי

כתיבת תגובה

Scroll to Top