דילוג לתוכן

תזונה מערבית או מסורתית: מחקר חדש חושף את השפעות המזון על הבריאות של גברים בטנזניה

מחקר חדש: השפעות התזונה המערבית על גברים מאפריקה

תזונה מערבית מול תזונה מסורתית אפריקאית

מחקר חדש שהתקיים בטנזניה בוחן את השפעות התזונה המערבית על בריאותם של גברים מקומיים. במהלך המחקר, נבדקה השפעת תפריט המבוסס על מזון מעובד, הכולל לחם לבן, פנקייקים, נקניקיות, ביצים, עוף וקטשופ, לעומת תזונה אפריקאית מסורתית, עשירה בצמחים ומזון מותסס. מטרת המחקר הייתה להשוות את ההשפעות הבריאותיות של שתי התזונות.

ממצאי המחקר

הממצאים מצביעים על כך שהתזונה המערבית, שהפכה פופולרית בעולם המערבי ובעשורים האחרונים גם באפריקה, גורמת לעלייה במשקל, עליה בסמני דלקת ופגיעות במערכת החיסון. הנבדקים שהשתנה תפריטם מתזונה מסורתית לתזונה מערבית חוו עלייה ממוצעת של 2.6 ק"ג תוך שבועיים בלבד, יחד עם התגברות על תגובות דלקתיות והפחתה בפעילות המערכת החיסונית.

תוצאות המעבר לתזונה המסורתית

לעומת זאת, נבדקים שהחליפו את התזונה המערבית בתזונה אפריקאית מסורתית, העשויה מירקות, קטניות, דגן מלא ומשקה "מבגה" מותסס, נראו שיפורים במדדים חיסוניים ומדדי דלקת. תוצאות אלו מעידות על כך שהתזונה המסורתית עשויה להחזיר את הגוף לאיזון וגם לשפר את המצב הבריאותי בטווח הארוך.

השפעות של מזון מותסס

בנוסף, הוספת המשקה המותסס "מבגה" גם לתזונה מערבית הובילה לשיפורים בשינויים המטבוליים והחיסוניים, עם ירידה במדדי דלקת ועלייה בייצור נוגדי דלקת, כגון IL-10 המווסת את פעילות מערכת החיסון.

מסר בריאותי ברור

ממצאי המחקר מצביעים על החשיבות שבמודעות לתזונה וחשיפה למזון מעובד, המוביל לבעיות בריאותיות רבות. חשוב לאמץ תזונה טבעית, ביתית ומקומית, המסתמכת על ירקות ודגנים מלאים, עם דגש על מזונות מותססים כמו יוגורט, כמוס, קימצ'י ומיסו.

מחקר זה מספק נתונים חשובים באשר להשפעות של תזונה מערבית על גברים ממוצא אפריקאי ומדגיש את היתרונות של תזונה מסורתית כחלק מאורח חיים בריא

Scroll to Top